Арестувани са четирима трафиканти, подпомагали чужденци да преминат незаконно държавната

...
Арестувани са четирима трафиканти, подпомагали чужденци да преминат незаконно държавната
Коментари Харесай

Задържаха сирийци и македонец за трафик на мигранти от България в Румъния

Арестувани са четирима трафиканти, подпомагали чужденци да преминат нелегално държавната граница на Република България, предаде .

Задържаните край Силистра са жител на районен съд Македония и трима сирийци със статут на пребиваващи в България, оповестиха от МВР-Варна. 

В ранните часове на 30 декември 2023 година са хванати 12 сирийци при опит да преминат границата. Заедно с тях са арестувани и двама мъже – македонски жител и сириец, непрекъснато пребиваващ в България, които подпомагали групата да премине нерегламентирано границата.

Всички арестувани са привлечени към наказателна отговорност, като македонският жител е упрекнат и в непокорство на полицейските разпоредби и ръководство на автомобил след приложимост на наркотични субстанции.

Първоначално трафикантите са арестувани за период до 72 часа, а по-късно с решение на съда двамата остават за непрекъснато в ареста. Единадесет пълнолетни чужденци, пробвали да навлязат нелегално в България също са обвинени.

Ден по-рано друга група мигранти сполучливо е минала през границата на България с Румъния. Български и румънски служители на реда са арестували петима сирийски жители, двама от които трафиканти, напуснали България, без да имат право. Всички те са в ареста, следва да бъде утвърдена мярка за непрекъснат арест. Един от тях към този момент е осъждан два пъти за ръководство на автомобил след приложимост на опиати, а другият е разследван за държане на опиати и ръководство на автомобил след приложимост на дрога. В огромна част от пълнолетните мъже са открити документи за престояване в България, само че те не са имали право да напущат рамките на страната ни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР