Арестувани са 24-ма души от област Бургас по сигнали за

...
Арестувани са 24-ма души от област Бургас по сигнали за
Коментари Харесай

Арестувани са 24-ма души от област Бургас по сигнали за закупуване на гласове

Арестувани са 24-ма души от област Бургас по сигнали за закупуване на гласове за идните предварителни парламентарни избори на 11 юли. Това оповестиха на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов , представени от " 24 часа ".

Текат в региона. В четвъртък преди обед тече акция против пазаруване на гласове на територията на община Поморие. Арестувани са двама души .

От 10 до 150 лв. стига предлаганата сума за един глас , сподели комисар Калоянов. Според него има няколко схемите за пазаруване на гласове. Освен обичайните предложения за хранителни артикули - брашно, салами, макарони, са били сключвани и контракти с избрани лица , на които са обещавани заплати от петцифрени суми .

Без съответни данни става дума за брокери на гласове, наемани на разнообразни и разнородни длъжности . Сред познатите схеми за практикуване на следен избор били още опрощаване на заеми към лихвари и даване на ваучери за дребни електродомакински уреди .
 73 нови преписки за нарушавания на изборния развой
73 нови преписки за нарушавания на изборния развой

От прокуратурата разпореждат следствието на сигналите на чиновниците от Министерство на вътрешните работи

От началото на спецакцията за секване на следения избор, която стартира в региона предходната седмица, до момента са издадени 720 предупредителни протокола, тествани са десетки адреси и са конфискувани основни доказателства , които имат отношение към следствието като пари и описи с персонални данни на лица освен на книжен притежател, само че и на електронен.

Окръжният прокурор на Бургас Чинев съобщи, че от общо 45 формирани досъдебни произвеждане в народен мащаб 16 са на територията на Бургаска област. Арести са осъществени на територията на общините Бургас, Несебър, Поморие, Средец, Руен и Карнобат .

За кандидат-депутата със свален прокурор Чинев сподели, че локалната прокуратура и полиция са направили голяма по размер активност и делото към този момент е изпратено на Софийска градска прокуратура.

Припомняме, през вчерашния ден основният прокурор Иван Гешев изиска имунитета на кандидат-депутата и по-късно от ЦИК смъкнаха имунитета му. От обединението, чийто представител е претендентът, обявиха, че са го изключили от конкуренцията за предварителния избор до момента в който не се обясни истината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР