Арестувани са 12 българи в Германия, от тях 5 са

...
Арестувани са 12 българи в Германия, от тях 5 са
Коментари Харесай

Арестуваха 12 българи в Германия за разпространение на хероин

Арестувани са 12 българи в Германия, от тях 5 са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група , работила на територията на Федерална Република Германия. От Германия не разрешават да бъдат разкрити детайлности.

Това заяви представителят на Специализирана прокуратура Христо Кръстев. Води се следствие за трафик и държане за разпространяване на хероин за над 56 млн. лева . Издадена е Европейска заповед за следствие в гр. Франкфурт на Майн.
 Заловиха близо 40 кг хероин на
Заловиха близо 40 кг хероин на " Капитан Андреево "

Предполага се, че опиатът е трябвало да мине директно през страната ни

В Търговище са изземани материални доказателства. На територията на България не са конфискувани наркотични субстанции, това е станало на територията на Германия . Разследването се води в Германия, посочи Кръстев.

По думите на Кръстев взаимната полицейска интервенция против разпространяването на опиати е извършена на територията на Федерална Република Германия - области Северен Рейн - Вестфалия и Хесен и на област Търговище у нас.

Действията са по отношение на водено следствие от прокуратурата на Франкфурт на Майн - Федерална Република Германия, формирано в края на 2020 година Операцията е резултат от съгласуваност сред БКА /Федералната престъпна работа на Федерална Република Германия/, Прокуратурата на Франкфурт на Майн, ГДБОП и Специализираната прокуратура на Република България.

В Германия са претърсени 14 адреса , открити и конфискувани са голям брой доказателства по отношение на следствието.

На територията на Република България е изпълнена Европейска заповед за следствие, като са претърсени адреси на територията на гр. Попово и с. Кардам, общ. Търговище. Намерени и конфискувани са документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони, имащи отношение към разследваното закононарушение. Иззетите материални доказателства ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн за приобщаване към воденото следствие .

По различен случай Христо Кръстев сподели, че Спецпрокуратурата е постигнала съглашение с двама турски жители, пренесли през българска територия хероин за близо 57 млн. лв. . Постигнатите съглашения са за единия 9 година затвор при в началото непоколебим режим и 100 000 лева санкция и 8 година затвор при първичен непоколебим режим и 50 000 лева санкция. Предстои двамата да бъдат отведени в пандиза .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР