Арестуваната за корупция гръцка 44-годишна евродепутатка Ева Кайли е продавала

...
Арестуваната за корупция гръцка 44-годишна евродепутатка Ева Кайли е продавала
Коментари Харесай

Енергиен олигарх е сред клиентите на арестуваната гръцка евродепутатка Ева Кайли


Арестуваната за корупция гръцка 44-годишна евродепутатка Ева Кайли е продавала парцели на българи.

 

Шармантната гръцка социалистка е разкрила брокерска къща в елитния атински квартал „ Колонаки “ Тя върти покупко-продажби и в родния си Солун.

гръцки брокери разкриват, че 90% от покупко-продажбите във втория по величина град в южната ни съседка, са на нашенци, а Кайли е била изключително дейна в тези покупко-продажби.

 

Тя е основала брокерската къща „ Estate Aria Properties “, ориентирана към маркетинга и употребата на недвижими парцели, дружно със спътника в живота й – италианецът Франческо Джорджи, разкрива гръцката медия „ Елас поуст “.

Само през последните месеци, Кайли е продала няколко първокласни парцела на Халкидики за над 3 млн. евро като всяка една от тях е продадена на български клиенти, един от които е стабилен предприемач с ползи в енергетиката.

Друг неин български клиент е огромен финансист, който я познавал от години.

 

Между 5 и 7% е била комисионната, която Кайли е получавала за всяка една от покупко-продажбите. Освен с продажба на парцели двамата с половинката й възнамерявали да се занимават и със строителство на парцели, защото там маржовете на облагата били в пъти по-високи. Последната им инвестиция е от 18 март, когато е закупен имот с обща повърхност 9 дка. на остров Парос, кадърен за застрояване.

 

300 000 евро е цената, посочена в контракта. Адвокат, занимаващ се с имотни покупко-продажби твърди, че въпросният регион се развива и парцелите там се считат за изключително перспективни. Цената на парцела е платена с два банкови чека (по 142 500) от гръцки банки и с превод от 15 000 евро. Лицензът на закупения от двойката парцел за изследване и употреба обаче изтича в края на годината. Имотът към момента не е заявен от Кайли, защото е закупен през тази година.

 

Гръцките медии настояват, че тя има 6 парцела, 6 автомобила, 463 000 евро в сметки, вложения в размер на 2.4 млн. евро и няма никакви заеми. Месечното й заплащане в европарламента е 9 000 евро. Жилището й се намира в първокласно предградие на Атина Психико, а покупната му цена, посочена от нея е 265 000 евро. Според данъчната работа обаче действителната цена на парцела е 700 000 евро, показва немското издание „ Фокус “.   

 

На 9 декември, откакто Кайли и Джорджи бяха закопчани дружно с още няколко души от белгийската полиция, Европарламентът бе разтърсен от гръм и мълнии.

 

Досегашната вицепрезидентка на Европарламента е имала в брой най-малко 750 000 евро, от които 650 000 в куфар, наименуван от белгийските медии „ златен “.

Според белгийските следователи тези пари идват от подкупи с катарски и марокански адрес, в подмяна на които тя е трябвало да помогне за обезпечаването на по-удобни политически и стопански решения в Брюксел във връзка с Доха и Рабат, както и за „ по-мекото “ отношение по въпроса с нарушаването на гражданските права.

 

Кайли даже не се поколеба да съобщи пред Европарламента, че Доха е водач при спазването на трудовите права. И тези думи бяха изречени в подтекста на обвинявания за починали служащи в Катар по време на построяването на оборудванията за Мондиала, което й докара много рецензии от либералите, а сътрудниците й социалисти напряко останаха втрещени.

 

Припомняме, че бащата на Ева Кайли – Алесандрос Кайлис бе хванат сега, в който се опитваше да изнесе „ златния “ куфар от първокласен хотел. Именно заради тази причина последва и незабавния арест на евродепутатката, без изчакване имунитетът й да бъде свален. В дома й по-късно били открити други 150 000 евро.

След всичко случило се водачът на ПАСОК Никос Андрулакис я дефинира като „ троянски кон “

 

По отношение на ексевродепутата Антонио Панцери, в чийто дом бяха открити други 600 000 евро се счита, че той е индивидът, оплел корупционната скица по високите етажи в Брюксел. Неговият някогашен помощник в Народното събрание е точно 35-годишният Франческо Джорджи – мъжът, делящ къщи и парцели с Ева Кайли.

Източник: Уикенд







Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР