Арестуваната бивша заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли направи частични

...
Арестуваната бивша заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли направи частични
Коментари Харесай

Ева Кайли си призна, че е наредила на баща си да скрие големи суми пари от апартамента ѝ

Арестуваната някогашна заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли направи частични признания за присъединяване ѝ в корупционния скандал, който раздруса Брюксел. Това оповестяват няколко белгийски медии, измежду които вестникът " Le Soir " и сп. " Knack ".

Според известията в медиите Кайли е признала, че е наредила на татко си да скрие огромни суми пари в брой от жилището ѝ малко преди да бъде арестувана. Бащата ѝ беше задържан на 9 декември в хотел " Софител " с куфар, цялостен с пари, само че по-късно беше освободен. Според изданията тя се е пробвала да предизвести и други двама евродепутати.

В изявленията се отбелязва още, че нейният сътрудник Франческо Джорджи е получавани за въздействие над европейските каузи.

По-рано този месец белгийската прокуратура насочи обвинявания против Ева Кайли и още трима души за приемане на подкупи от домакина на Световното състезание по футбол - Катар.

Според проверяващите някогашният италиански евродепутат Антонио Панцери е управлявал незаконната група. В неговото жилище по-рано бяха открити 600 хиляди евро в брой - най-голямата сума, открита при обиските досега. В документите от вътрешното следствие, с които някои медии разполагат, се твърди, че италианецът е оказвал въздействие против възнаграждение върху евродепутатите освен в интерес на Катар, само че и на Мароко.

Следствие на абсурда на Европейският парламент, а ръководителят на институцията даде обещание съществени промени. Междувременно връзките сред Катар и Брюксел не престават да бъдат обтегнати след разкритията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР