Арестуван участник в спасяването на кръста на Богоявление осъди МВР

...
Арестуван участник в спасяването на кръста на Богоявление осъди МВР
Коментари Харесай

Мъж осъди МВР за арест - закопчали го, защото скочил за кръста на Богоявление

Арестуван участник в спасяването на кръста на Богоявление осъди Министерство на вътрешните работи за непозволени дейности. Никола Стоянов от Русе бе един от участниците в ритуала на Йордановден. Малко откакто излезе от водата той бе арестуван. Мотивите за ареста от Министерство на вътрешните работи обясниха с обстоятелството, че Стоянов не е бил в листата на участниците, които да скачат за кръста, не е минал медицински обзор и лъхал на алкохол. Употребата на мощ се наложила, тъй като мъжът оказал опозиция при ареста, оповестява Нова телевизя.

От фрагментите се вижда по какъв начин макар, че мъжът изяснява, че ще последва униформените, те извиват ръцете му и го смъкват на земята. Задържаният още веднъж повтаря, че ще тръгне с тях и ще им показа персонална карта. Докато го водят към патрулната кола Никола Стоянов повтаря, че не усеща ръцете си, тъй като били усукани от белезниците.

Месец по-късно Районният съд в Русе излезе със мнение, че задържането е било непозволено и постанови Министерство на вътрешните работи да заплати разноските по делото, които са 500 лв..

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР