Арестуван е шеф на престъпна банда, който през 2013 година

...
Арестуван е шеф на престъпна банда, който през 2013 година
Коментари Харесай

Вижте скандални разкрития за мощна банда, безчинствала в Пловдивско

Арестуван е началник на незаконна тайфа, който през 2013 година е направил дружно с разнообразни бандити серия от въоръжени грабежи в Пловдив и близките села, оповестиха на брифинг в прокуратурата Пловдив.
30-годишният Иван Тотев от село Златитрап е правил обирите най-вече по дребни търговски обекти-бензиностанции и денонощни магазини. За другите закононарушения е имал разнообразни съучастници - сред 4 и 5 индивида. Дясната ръка на Иван Тотев - Борис Л. също е задържан. Разпитани са като очевидци няколко млади мъже.
Босът на незаконната група е направил признания, откакто преди дни пловдивските криминалисти обискирали дома му и разкрили доказателства за грабежите. Иван Тотев постоянно тръгвал за обирите от вкъщи си в Златитрап маскиран. Носел газов револвер, който постоянно не бил зареден. Той нахлувал в обекта, изкарвал мозъка на служителя, насочвал револвера към него и взимал парите. Сумите, които бандата задигала, били сред 250 и 400 лв..
При всички кражби Иван Т. слагал на главата си кепе за картинг, а когато влизал в нарочения обект, слагал за по-сигурно и качулката на суитчъра си. Така била обрана бензиностанция по пътя за село Кадиево и няколко денонощни магазина в разнообразни региони на Пловдив.
Иван Тотев и съучастникът му са задържани на 22 октомври, разпитани са няколко мъже от селата Оризари и Златитрап, които имат съпричастност съм случая. Всички те имат престъпни прояви - за обир и главно за владеене на опиати и шофиране на коли под въздействието на дрога. Тяхната възраст е сред 28 и 30 години.
Обирите са осъществявани през цялата 2013 година. Общата сума на 7-те осъществени грабежа е 2400 лв.. След това Иван Т. е почнал работа като пожарникар, по непотвърдена информация в пожарната работа на непосредствен до Пловдив град.
Извършителите ги заплашва затвор от 5 до 15 години и конфискация на част от имуществото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР