Арестуваха шести мъж от екипажа на кораба Верила“, превозвал 300

...
Арестуваха шести мъж от екипажа на кораба Верила“, превозвал 300
Коментари Харесай

Шести арестуван за българския кораб с дрога за над 20 млн. евро

Арестуваха шести мъж от екипажа на кораба „ Верила “, превозвал 300 кг кокаин , заяви ирландският вестник The Journal. Той е на 32 години, само че не се оповестява дали е българин.

Продължава претърсването на плавателния съд

Информацията потвърдиха и от „ Параходство Български морски флот “. Оттам споделиха, че продължава профилираната полицейска акция по претършуване на кораба.

Българският кораб „ Верила “, плаващ под малтийски байрак, бе арестуван в пристанище Лимерик в Ирландия на 19 декември. Той е бил разпознат от чиновници на данъчните служби като евентуално употребен за  контрабанда на кокаин . При инспекцията са открити над 300 кг първокачествен кокаин, а съгласно българските управляващи те са 500 кг. 

Снимка: bTV

На борда на кораба е бил 18-членният екипаж със 17 българи и един украинец. Петима от тях, българи на възраст сред 35 и 50 години, бяха арестувани през вчерашния ден. Всички те са арестувани в секторите на националната полиция в дивизия Лимерик и са задържани за следен импорт на опиати.

Според него притежателите на „ Верила “ – братя Домусчиеви, би трябвало да дадат пояснения

Ирландската полиция особено за bTV отговори, че иззетият кокаин евентуално е претрупан от Бразилия и е бил предопределен за европейския пазар. Стойността му e сред 20 и 35 млн. евро, само че пласиран на улицата от дилърите - към този момент коства над 100 милиона евро.

Арестувани са 20 души, свързани с две балкански организации

Предвижда се наложителна присъда „ отнемане от независимост “, в случай че пратката е на стойност над 13 000 евро. Наркотиците евентуално са от южноамерикански картел, обвързван с европейски наркобанди, научи в. The Journal.

Снимка: bTV

Предполагаемата пратка е открита в бали, увити в пластмаса, свързани с въжета и прикрепени избавителни жилетки, които са били готови за изхвърляне зад борда.

Според проверяващите, опиатът е бил претрупан в Бразилия и е бил предопределен за европейския пазар

Източници настояват, че опиатите са били подготвени за изхвърляне зад борда и са имали GPS проследяващи устройства.

Претърсването на кораба продължава.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР