Арестуваха с подкуп граничен полицай на Дунав мост при Русе.Служителят

...
Арестуваха с подкуп граничен полицай на Дунав мост при Русе.Служителят
Коментари Харесай

Арестуваха с подкуп граничен полицай на Дунав мост при Русе

Арестуваха с рушвет граничен служител на реда на Дунав мост при Русе.

Служителят пропуснал двама български жители без да ги записва в осведомителната система, че влизат в страната и без да имат зелен документ. За услугата им изискал и взел от тях общо 30 евро. При претършуване на униформата и служебното му помещение са открити още 400 евро в друга валута, а в дома му – 250 евро.

Сигналът за корупционната скица е подаден в края на предходната година, изясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Тогава излиза наяве, че български жители с ковид, които са били в чужбина, са потърсили лекарска помощ без преди този момент да са регистрирани, че са влезнали в страната и без да имат зелен документ.

Тоест, те продължавали да се водят, че са в чужбина, и при осъществяване на друго закононарушение, не биха могли да бъдат упрекнати, сподели още окръжният прокурор Георги Георгиев.



Установено е, че огромна част от тях са минали през граничния пункт при Русе.

От Окръжна прокуратура – Русе със съдействието на Гранична полиция и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи проверяват дали служителят с букви Г.С.Д. е вземал и други подкупи, а също и дали в корупционната скица вземат участие негови сътрудници.

Той е в системата на Гранична полиция от 28 години. Ще бъде арестуван за 72 часа. Ще му бъде повдигнато обвиняване за приемане на рушвет.

Текст: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР