Арестуваха петима, които се представят за актьора Брад Пит. Задържани

...
Арестуваха петима, които се представят за актьора Брад Пит. Задържани
Коментари Харесай

Петима измамници, представящи се за Брад Пит, измъкнали $350 000 от фенки

Арестуваха петима, които се показват за артиста Брад Пит. Задържани са за онлайн машинация на две дами за голямата сума от 350 000 $, заяви The New York Times.

Арестите са оповестени обществено в изказване на Министерството на вътрешните работи на Испания. Трима души са задържани предишния ноември и още двама – през юли 2024 година Обвиняемите са се свързвали с дамите посредством онлайн почитател страница, представяйки се за артиста, притежател на " Оскар ". След това са траяли да обменят незабавни известия и имейли с жертвите си, които са считали, че кореспондират непосредствено с Пит.

Онлайн измамниците съумяват да накарат дамите да повярват, че са станали толкоз близки със звездата от " Троя ", че имат сантиментална връзка с него. Поискали са пари от жертвите си, като едната от дамите им е изпратила към 168 000 $, а другата - към 195 500 $. Като част от измамата е основана мрежа от банкови сметки благодарение на подправени документи за идентичност, като банковите сметки са употребявани и за пране на пари. В резултат на следствието към този момент са възобновени единствено 94 000 $.

" Ужасно е, че измамниците се възползват от мощната връзка на почитателите с известни персони. Но това е значимо увещание да не отговаряте на непоискани онлайн контакти, изключително от артисти, които нямат наличие в обществените медии ", споделя представителят на Брад Пит - Матю Хилцик.

Актьорът от " Имало едно време в Холивуд " остава офлайн и няма публични сметки в обществените мрежи в платформи като Instagram, X (бившия Twitter) и други.

Снимка: БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР