Арестуваха мъж за 72 часа, влязъл в София през КПП

...
Арестуваха мъж за 72 часа, влязъл в София през КПП
Коментари Харесай

Арестуваха за 72 часа мъж, влязъл в София въпреки забраните

Арестуваха мъж за 72 часа, влезнал в София през контролно-пропусквателен пункт макар неналичието на основателна причина, съгласно Министерство на вътрешните работи. От прокуратурата повдигнато обвиняване на Владислав Х. за неспазване на полицейски разпоредби, свързани с изключителното състояние в страната, оповестиха от прокуратурата.

На 19 април 2020 година, към 09.30 часа, в гр. София, на контролно-пропусквателен пункт №20, на пътя София-Бургас, на влизане в гр. София в региона на Хан " Богров ", попречил на орган на властта да извърши отговорностите си. Полицаите му споделили, че няма основателна причина да влезе на територията на гр. София и би трябвало да се върне в противоположна посока, само че той траял с колата си напред.

Обвинението е, че мъжът е нарушил: " правила и ограничения, открити в наредбите на Заповед № РД-01-224/16.04.2020г. на министъра на опазването на здравето, издадени срещу разпространението и появяването на заразителна /заразна/ болест по хората - тежък изострен респираторен синдром ковид, като действието е осъществено по време на пандемия и изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, като изключителното състояние е оповестено с Решение на 13.03.2020г. на Народното събрание на Република България. ".

След приключване на 72-часовия арест за това, че мъжът е влезнал в София, от прокуратурата ще желаят СРС да го остави под непрекъснат арест.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР