Арестуваха легенда на световния футбол в Иран. Става дума за

...
Арестуваха легенда на световния футбол в Иран. Става дума за
Коментари Харесай

Арестуваха легенда на световния футбол в Иран

Арестуваха легенда на международния футбол в Иран. Става дума за някогашния нападател Али Даеи. Той е бил арестуван от военните управляващи в страната си, оповестиха от Hengaw - организация за отбрана на човешките права, представени от " Спортал ".

Това се е случило нощес по време на проведения митинг във връзка 40-ия ден от гибелта на Махса Амини. 22-годишната жена умря след арест, като хората упрекват полицията, че е отговорна за кончината й. Смъртта на Амини докара до вълна от неодобрение и всеобщи митинги из цялата страна.

Още първоначално 53-годишният към този момент Али Даеи съобщи своята поддръжка в битката против режима, поради което неотдавна му лишиха паспорта.

Вчера тогавашният футболист на Байерн (Мюнхен) е отишъл в родния град на Махса Амини - Сагез, с цел да се включи в митинга. Военните обаче са го задържали в локалния хотел “Кюрд ”.

От дребното налични видеа в обществените мрежи се виждат голям брой хора, които стоят пред хотела. Чуват се и изстрели.

По-рано тази година Даеи беше представител на Иран на жребия за групите на Световното състезание, където отборът на персийската страна ще взе участие.
Али Даеи е следващата известна спортна персона на Иран, който се опълчва на ръководещите. Вчера стана ясно за несполучлив опит за отвличането на различен от някогашните национали - Али Карими, който живее в Дубай. Преди дни пък състезателката по скално катерене Елназ Рекаби изчезна за прочут интервал, откакто взе участие на съревнование без хиджаб.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР