Арестуваха кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева, съобщи Нова

...
Арестуваха кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева, съобщи Нова
Коментари Харесай

Предварителна информация: Кметът на столичния район Младост арестувана със 70 000 евро подкуп

Арестуваха кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заяви Нова телевизия. Тя е арестувана за приемане на рушвет.

Арестът е осъществен на бул. " Васил Левски " в центъра на София, тъкмо против Спортната палата. По предварителна информация Иванчева била арестувана с крупна сума пари - 70 хиляди евро. На мястото на ареста се яви и ръководителят на Спецпрокуратурата Гешев.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че върви интервенция по линия на корупцията, само че отхвърлиха каквито и да са детайлности.

От Столична дирекция на вътрешните работи осведомиха, че тяхната работа оказва подпомагане на интервенция, която сега тече, само че те не са водещи и оказват помощ, тъй като е на тяхна територия.

От прокуратурата дадоха обещание да дадат детайлности на следващия ден от 11 часа.

По информация на БНР е задържан и един от зам.-кметовете на общината. Адвокат Върбанов, към който се е обърнала Иванчева, е декларирал пред публичното радио, че никой не е допускан до Десислава Иванчева. Мотивът е, че от прокуратурата водят следствени дейности.

Обиск се прави и в постройката на община Младост. Ограничено е придвижването на чиновниците от кметството, чиновници на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) и от полицията претърсват канцелариите на кметството.

В сряда, 18 април, се очакваше разискване от съдружие " Зелен Младост " на тематика: " Зелените площи в София пред застрояване ". Повод за разискването е заплахата зелените площи в столицата да бъдат всеобщо застроени след обнародването на измененията в Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО).

По реда на § 28 от Преходни и заключителни разпоредби на ЗУЗСО, ще бъде допустимо с Подробният организационен проект (ПУП) да се лишава статута на съответни парцели като " озеленени площи за необятно публично прилагане " и да се преотреждат за други действия, които след това да бъдат застроявани с жилищни или офисни здания, при заобикаляне на закона, гласеше предварителната информация по тематиката.

" Ще разбираем за какво, обратно на изявленията на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова и основния проектант господин Здравко Здравков, градинките в София не са предпазени от този закон, а в противен случай ", се споделяше в предварителната информация за разискването.
Участници в полемиката трябваше да са Десислава Иванчева - кмет на Район " Младост " - СО; Биляна Петрова - зам.- кмет на Район " Младост " - СО; адв. Свилен Овчаров - Зелени адвокати; арх. Павел Попов - учител в УАСГ; Борислав Сандов - съпредседател на партия " Зелените " ; Владимир Икономов - съдружие " Зелен Младост ".

Припомняме, на 28 март кметът на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева сезира Софийска районна прокуратура и столичната полиция по случай за съществени подозрения за имитация на документи от страна на вложител.

Съмненията на кмета на " Младост " пораждат към кореспонденция за одобрение на капиталови планове и издаване на позволение за градеж на 7-етажна постройка със смесена общественообслужваща функционалност. Мястото на постройката - на ъгъла сред улиците " Свето Преображение " и " Д-р Атанас Москов ".

След приемането на преписката в Район " Младост ", администрацията дава инструкции за внасяне на спомагателни документи, които са импортирани от вложителя на 16 март тази година.
При прегледа на документите обаче екипът на Район " Младост " вижда очевидни белези за операция. Според районната администрация е налице очевидно противоречие и липса на аналогия в подписите в в допълнение показаните документи.

Десислава Иванчева е създател на концепцията да има строителна полиция, която да следи за нередности при застрояването на регионите.

Десислава Иванчева завоюва на локалните избори в столичния регион след балотаж с претендента на ГЕРБ Мария Илиева.
Иванчева е самостоятелната кандидатка, подкрепена от партията на Георги Кадиев. На първия тур Илиева получи 12 796 гласа, а Иванчева - 8660. Десислава Иванчева е и представителка на протестиращите жители. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР