Арестуваха членове на СИК в град Славяново, Плевенско. Акцията е

...
Арестуваха членове на СИК в град Славяново, Плевенско. Акцията е
Коментари Харесай

Щракнаха белезници на членове на СИК заради купуване на гласове! Мъж почина докато чака да пусне бюлетина

Арестуваха членове на СИК в град Славяново, Плевенско. Акцията е извършена след сигнал на политическата група на Мая Манолова. 

Арестът е по редица сигнали за пазаруване на гласове. По информация на предизборния щаб на обединението в Плевен, сега полицията взима показания по случая и прави обиски на домовете на арестуваните.

Сигнали за пазаруване на гласове на платформите на обединението са получени и от Русе, където цената на глас бе 30 лева, Стара Загора - 50 лева и Девня - 100 лева на глас.

Граждани алармираха и за следен избор в Ихтиман и Асеновград.

По-късно стана ясно, че мъж е умря, откакто е примрял пред изборна секция. Мъж на към 50 години му е прилошало и примрял пред изборна секция 53 в Петрич. Той е бил откаран с кола за спешна помощ до болница, където е умрял.

В област Благоевград изборната интензивност към 12 часа е 17.22 %, оповестиха по-рано от Районната изборна комисия (РИК) в Благоевград.

Най-висока изборна интензивност се регистрира в община Банско - 29.22 %, следвана от Кресна и Белица, където към 28 % от гласоподавателите са упражнили правото си на глас. Най-ниска в региона продължава да е изборната интензивност в община Благоевград - 11 %.

Повече от 10 тъжби и сигнали са постъпили до 13 часа в РИК - Благоевград, сподели Йордан Симонски, заместник-председател на РИК Благоевград. Част от тях са свързани с нарушавания на изборния развой, други са за неспазване на противоепидемичните ограничения в секционните изборни комисии. Сигналите се ревизират, а резултатите от тях ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден, уточни заместник-председателят на РИК.

В една от секциите в Благоевград машината за гласоподаване е развалена, а казусът мъчно може да се в профил, сподели Симонски. В тази секция гласуването ще продължи с хартиени бюлетини, такива са обезпечени задоволително, добави той.

Проверява се сигнал за неспособност да се реализира машинно гласоподаване и в Петрич, оповестиха още от Районната изборна комисия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР