Арестуваха българин за телефонни измами в Катерини, но полицията издирва

...
Арестуваха българин за телефонни измами в Катерини, но полицията издирва
Коментари Харесай

Арестуваха българин за телефонни измами в Катерини

Арестуваха българин за телефонни измами в Катерини, само че полицията търси и останалите участници в незаконната група.

В ареста в град Катерини се намира 31-годишен българин. Той е упрекнат в машинация и присъединяване в незаконна група.

Българинът е задържан при приемане на 3 хиляди евро в брой и златни бижута на стойност 1500 евро, прецизират служителите на реда.

На стара жена в Катерини преди този момент се обажда грък, владееш добре езика и споделя, че е хирург от частна клиника, където по неотложност е настанена дъщерята на старата жена след тежка злополука.

Необходима е неотложно животоспасяваща интервенция, която коства 5 хиляди евро. Понеже дамата нямала толкоз пари в брой дава и златни бижута.

Скоро излъганата жена схваща, че е излъгана и се обръща за помощ към полицията, която организира акцията по арестуване на българина. Той е в предварителния арест, като се води разпит за разкриване на всички лица, участващи в незаконната скица. Повдигнати са обвинявания за присъединяване в незаконна група и машинация.

Във връзка със случая медиите още веднъж напомнят последните случаи за машинация на възрастни хора по телефона и приканват жителите да не са доверчиви към такива известия.

Престъпниците работят най-вече в регионите на Драма, Ксанти, Комотини, като употребяват близостта на българската граница и напущат бързо Гърция, разясняват служителите на реда, съобщи БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР