Арестите по обвинението за подкуп срещу отстранения кмет на район

...
Арестите по обвинението за подкуп срещу отстранения кмет на район
Коментари Харесай

Присъдите по делото „Иванчева” идват точно година след показния арест

Арестите по обвиняването за рушвет против отстранения кмет на регион „ Младост” Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и посочения за медиатор Петко Дюлгеров станаха тъкмо преди година в центъра на София. Днес спецсъдът разгласи присъдите по делото. Иванчева получи 20 години затвор, Петрова – 15, а Дюлгеров – 12.
На първа инстанция: 20 година затвор за Иванчева Тежки санкции и за другите двама подсъдими
Сагата стартира предишния април, когато службите арестуваха Иванчева по обвиняване за рекорден рушвет от 70 хиляди евро. Сред задържаните бяха и нейната заместничка Биляна Петрова, както и посоченият за медиатор Петко Дюлгеров.

„ Всички светнаха като коледни елхи”, бяха думите на заместник-главния прокурор Иван Гешев по отношение на белязаните банкноти.
Десислава Иванчева: Не са ми светили ръцете (ВИДЕО И СНИМКИ) Задържаният кмет на регион „ Младост ” сподели, че компанията, подала сигнал против нея, е „ Ваклин груп ”, притежателят ѝ отхвърли
Месеци по-късно строителният бизнесмен Александър Ваклин изясни, че му поискали половин милион евро за четири обекта. И Иванчева, и Петрова обаче отвърнаха, че пари от Ваклин не са желали. „ Това изказване на господин Ваклин е отявлена лъжа”, безапелационна беше Иванчева.

Снимка: Ладислав Цветков

Процесът генерира цяла серия от кавги, свързани с конвоирането на арестантите, както и с изискванията в килиите, в които чакат решението на съда.
Десислава Иванчева: Физически и душевен съм смазана от престоя в ареста Пия към този момент по 6 психотропни медикаменти, твърди отстраненият кмет на „ Младост ”
„ Вероятно сте гледали филми за концлагерите, неслучайно споделям, че това е актуален концлагер”, означи Биляна Петрова.

Снимка: bTV

„ Не имам вяра в прокуратурата и нямам доверие на следователите”, разяснява и Иванчева.

След серия обжалвания съдът освободи Иванчева и Петрова от ареста в края на предходната година.
Съдът реши: Иванчева и Петрова остават под домакински арест Те са упрекнати за взимане на рушвет от 70 хиляди евро
Броени дни преди финала на процеса Петко Дюлгеров се отхвърли от първичните си показания, а Иванчева разгласи, че ще се кандидатира за евродепутат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР