Арести в екипа на президента. Повече от 5 часа екипи

...
Арести в екипа на президента. Повече от 5 часа екипи
Коментари Харесай

Арести в екипа на президента

Арести в екипа на президента. Повече от 5 часа екипи на профилираната и военно-окръжната прокуратура-София останаха на „ Дондуков “ 2. Обвинения не са повдигнати.

Екипите на прокуратурата са влезнали в постройката в 9 ч. тази заран с позволение за обиск. Два часа по-късно в президентството пристигна и президентът.

Единият арестуван за 24 часа е съветникът на президента по защита и сигурност Илия Милушев. Според прокуратурата задържането е по следствие за изнасяне на класифицирана информация и от Държавната организация " Разузнаване ". Милушев непринудено предал четири документа, които били нелегално изнесени от разузнаването.
И президентският консултант Илия Милушев е задържан Той е арестуван по следствие за оповестяване на държавна загадка
Според Агенцията те съдържат информация, представляваща държавна загадка. Милушев обяснил, че ги намерил в служебната си каса в кабинета на постройката на президентството.

Малко по-късно от ДАНС са му лишили разрешението за достъп до класифицирана информация. Според прокуратурата по този случай има двама упрекнати, на които е наложена мярка за неотклонение домакински арест.

Арестуван беше и секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов. Успоредно с него - и предприемачът Пламен Бобоков беше арестуван.
Пламен Бобоков е задържан за търговия с въздействие Според юриста му задържането не е законно
От прокуратурата оповестиха, че това е за следствие за незаконен сговор за осъществяване на длъжностни закононарушения и търговия с въздействие. Адвокатите на двамата обявиха за bTV, че карцерът им е противозаконен, защото те оказват подпомагане на следствието до момента и към този момент е признато, че няма заплаха да се укрият.

При обиск и претърсвания на кабинета на секретаря са конфискувани са документи и бумаги, относими към следствието за търговия с въздействие, изясняват от прокуратурата. Пламен Узунов е бил задържан в Пловдив. Той беше доведен в Девето РПУ в София и съобщи, че не се тормози.
Президентският секретар Пламен Узунов е задържан Той беше откаран под ескорт в полицейско ръководство
По същото време е бил задържан и предприемачът Пламен Бобоков. В декларация той декларира, че е подложен на невиждана принуда от страна на прокуратурата и управляващите и че събитията у нас към този момент не могат да бъдат решени без сериозна интернационална правна помощ.

Адвокатите и на Пламен Узунов и на Пламен Бобоков дефинираха арестите им като противозаконни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР