Арести след разследване за фалшиви сертификати в един от големите

...
Арести след разследване за фалшиви сертификати в един от големите
Коментари Харесай

Каква е схемата с фалшивите COVID сертификати в Пампорово

Арести след следствие за подправени документи в един от огромните зимни курорти. По случая работи Областната дирекция на МВР-Смолян и Окръжната прокуратура.

потегли по следите на зрителски сигнал, по тази причина че хора са си намерили работа в Пампорово с подправени документи.

След сигнал, че в Пампорово всеобщо се издават подправени Коронавирус документи на работещи в курорта. Връзката е Атанас Марчев, на 48 години от Хасково. Представя се за доктор и парамедик от лаборатория.

С него се срещат наши подставени лица. Обясняват, че търсят работа в курорта, само че нямат наложителният документ за COVID-19. Плащат 600 лв. за два документа. На подставеното ни лице взимат кръв, само че след това се оказва, че процедурата е проформа.

Денят е събота, а резултатът би трябвало да е подготвен след два дни. Само че за наша изненада идва експресно - единствено след час. Взимаме документите и вършим проверка като сканираме кода. Сертификатите са качени в уеб страницата -

В 10:00 часа на следващия ден, след уговорена среща за изработка на нови документи, последва арест на Атанас Марчев от служителите на реда в Смолян и Чепеларе. Заподозреният беше хванат с белязани пари.

Собственикът на лабораторията към този момент беше разпитан от полицията в Пампорово. Пред камерата ни той съобщи, че не е знаел, че негов чиновник прави подправени документи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР