Арестът на наш съмишленик – арестът на нашия съмишленик Алтънай

...
Арестът на наш съмишленик – арестът на нашия съмишленик Алтънай
Коментари Харесай

ДПС-Кърджали: Арестът на Алтънай Халил е опит за внушение и нарушаване на човешките права!

Арестът на наш съидейник – карцерът на нашия съидейник Алтънай Халил, който през вчерашния ден беше арестуван под претекста за пазаруване на гласове, е невиждан опит за подстрекателство и нарушение на човешките права от държавна институция!

В протоколите за претършуване и от разпита му няма никакви доказателства, уличаващи го в сходно действие, сподели водачът на регионалната конструкция на Движение за права и свободи Ресми Мурад на ексклузивен брифинг в Кърджали.

 

След като няма никакви доказателства, които да уличат лицето в пазаруване на гласове, питаме за какво той е арестуван за 24 часа, за какво е определен тъкмо този миг – да не би той да е обвързван с нечие друго посещаване в Кърджали по-късно днес; за какво полицията – вместо да взе участие в обезпечаването на мира и обикновено осъществяване на изборите, взима страна и сплашва избрани групи гласоподаватели?
Ние изрично осъждаме дейностите на полицията, и изрично заставаме зад нашия съидейник Алтънай Халил.

Категорично осъждаме ареста, който прилича работата на едни някогашни министри на вътрешните работи, които интензивно участваха в изборния развой, сподели още Мурад.

В Кърджалийска област през последния месец върви предизборна акция. Срещаме се с всеки един гражданин на селата и града, и акцията върви извънредно умерено. За първи път от кърджалийска област няма друга вест, с изключение на една позитивна атмосфера. Някой реши, че тук тази атмосфера би трябвало да бъде понатровена, и да излезе с вест, която за нас е фарс. Това сподели претендентът за депутат от Движение за права и свободи Мукаддес Налбант.

„ Задаваме си няколко риторични въпроса: Защо се случва това с Алтънай Халил?: тъй като е деятел на Движение за права и свободи? Защото е общински консултант? Защото е гражданин на квартал „ Боровец “? “ – нашият отговор на всички тези риторични въпроси е „ Да “. Разбрахме, че през днешния ден в града ще идва един някогашен министър на вътрешните работи. Като какъв се явява той тук? – Ако има някакво нарушаване на закона, може би служебният министър на вътрешните работи би трябвало да участва! А той защо е тук? Той е претендент от Перник! Нека да отиде да си прави пропагандата в Перник! “, добави Налбант.

 

Заместник- ръководителят на Движение за права и свободи доктор инж. Хасан Азис сподели: “Това е комфортен миг и случай Движение за права и свободи да се обърне към своите гласоподаватели с думите, че ние би трябвало да победим страха! Държавните органи в страната ни са призвани да обезпечават сигурността на всеки един наш съгражданин.

Движение за права и свободи слага акцента за държавността, разговора, законността, демокрацията, човешките права, и заедността. Този случай ни дава основанието да кажем, че ние за следващ път сме били прави да слагаме акцента за държавността, и че държавните органи би трябвало да извършват своите в интерес и в отбрана на човешките права.

Пред постройката на ОДМВР-Кърджали разгласяваме, че се нарушават човешки права! Държавна институция прави внушения за виновност! Само няколко дни преди изборите Кърджали постоянно е комфортна политическа сцена. Няколко дни преди изборите Кърджали е комфортна политическа сцена, само че този филм сме го гледали неведнъж. Отново ще сме фенове на показна и странна комбинация на милиционерско-политически сериал, само че този филм към този момент 32 години го гледаме.

Няколко дни преди изборите комфортен деятел на Движение за права и свободи бива упрекван и арестуван по недоказани обвинявания, и се показва пожеланият провинен на всички избори до момента – Движение за права и свободи. Как по този начин ние постоянно сме отговорни в Кърджали, и постоянно печелим доверието на хората в града.

Сега е моментът да попитаме кой управлява ОДМВР в града – дали сегашният министър на вътрешните работи или предходният подобен? Случаят е обикновено елементарен и граничи с милиционерщината! Защото единствено след няколко часа се чака в Кърджали да има „ разкрития “! И може би това е комфортен миг феновете да се приготвят за следващия сериал.

Движение за права и свободи е изрично срещу пазаруването на гласове! Никоя партия не може да се развива въз основата на пазаруването на гласове – която и партия да разчита на това, ще има къс живот. Няма по какъв начин Движение за права и свободи 32 години да се развива и да разчита на пазаруването на гласове!

Обявяваме се срещу внушенията на виновност от страна на институция, която би трябвало да внушава сигурност на българските жители!

Следобед Областният избирателен щаб ще излезе с декларация, а в този момент в символ на поддръжка, отиваме пред Районното ръководство, където е арестуван Алтънай Халил, и до момента в който не бъде пуснат, ние ще дежурим там.
Случаят ще бъде отвеян и към всички правораздавателни органи в България и в Европа!

Призовавам жителите и гласоподавателите да не се поддават на внушенията за виновност! Полицията не би трябвало да е инструмент за политически цели! Снощи видяхме по какъв начин част от фамилията на Халил – щерка му, разплакана и разтреперана, - беше пред районното ръководство. Движение за права и свободи, със своите претенденти за народни представители и целия си актив, ще продължи да пази правата на българските жители.

Всеки човек е почтен до доказване на противоположното. Странно е съвпадението: ден преди идването на Рашков това да се случва в Кърджали; необичайно е за следващ път някой от квартал „ Боровец “ да е упрекнат в такова нещо; и подсещам, че досега няма нито един потвърден случай на пазаруване на гласове, всичко се оказва единствено внушения!

Движение за права и свободи ще продължава да утвърждава държавността, законността, демокрацията и човешките права! ”

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР