Арестът на медийната съветничка на Бойко Борисов - Севделина Арнаудова,

...
Арестът на медийната съветничка на Бойко Борисов - Севделина Арнаудова,
Коментари Харесай

И арестът на пиара на Борисов - Севделина Арнаудова, е незаконен -

Арестът на медийната съветничка на Бойко Борисов - Севделина Арнаудова, е противозаконен, постанови Софийският областен съд.

Тя бе арестувана на 17 март дружно със самия Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов. Пиарът твърдеше, че не са им били повдигнати обвинявания, а карцерът й е бил предшестван от 6-часов обиск на дома й. Иззети били рекламни материали - картички, както и бележник, в който е било записано името на Борисов.

Причина за полицейската акция стана сигнал " БОЕЦ " до министъра на вътрешните работи за разказите на хазартния предприемач Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща 20% от облагата си на Горанов и някогашния министър председател Борисов против прокарването на корекция в Закон за хазарта, която да му разреши да плаща по-малки такси. Арнаудова се явява като лицето за контакт, на която Божков давал пари на ръка.

24-часа по-късно на независимост без повдигнати обвиняване. изясни тогава, че повдигането им би нарушило закона.  

На 14 април СРС разгласи, че карцерът на е противозаконен. В началото на юни съдът реши същото и във връзка с.

Сега това се случи и със задържането на Арнаудова. Според правосъдния състав няма доказателства, които да сочат, че пиарът има каквото и да е отношение към закононарушението, което се проверява. Няма посочени и обстоятелства и условия, които да обосновават задържането.

В хода на следствието не са събрани спомагателни доказателства, които да водят към извод за възможна съпричастност на Севделина Арнаудова към осъществяването на закононарушение, декларират от СРС.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР