Арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като най-голямата грешка

...
Арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като най-голямата грешка
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ще има предсрочни избори тази година и ще спечелят крайнолеви, популисти, русофили!

Арестът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов като най-голямата неточност на премиера Кирил Петков. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия Росен Плевнелиев - президент на България в интервала 2012-2017 година.

И предвижда:
" От това деяние на Кирил Петков следва война в проевропейските и продемократичните сили в България, следва брутално опълчване. Това означа, че ние ще имаме избори тази година и ще завоюват крайнолеви, популисти, русофили - три нови сходни планове към този момент загряват. Президентът Радев ще бъде този, който ще подложи динената кора на Петков или ще паднат от корупция до тогава ".

България продължава да стои в периферията сама, на лична скорост - това е резултатът от дейностите на президента и премиера. А рецесията трябваше да даде на нашите политици значимия урок, че мирът и просперитетът в обществото и на Балканите ще се подсигурява само посредством интеграция в сърцето на Еврозоната, Европейски Съюз и НАТО.

Почти всички страни - и страни-членки на НАТО, и страни като Финландия и Швеция, схванаха, че мирът в Украйна значи мир в Европа и той би трябвало да се отстоява, когато се постанова и с оръжие, акцентира той и добави, че " позицията на България да се заиграва със страховете на хората от война и като се изолира от значимите решения в Европейски Съюз и НАТО не ни оказва помощ ".

По думите му, " когато знаем какъв брой сме пробити във всички сфери на отбраната”, е уместно да последваме образеца на балтийските републики, Полша и Словакия.

" Отдавна взеха решение казуса със смесени батальонни групи, със съществено присъединяване на сътрудниците на НАТО и Европейски Съюз, със съществено предно наличие - софтуерно, отбранително. Ние се гърчим, не споделяме истината на хората и ето ви го резултатът. Това, което се случи в Прибалтийските републики и в Полша, ще се случи и в България, само че нашите политици не са почтени да го кажат - ние ще имаме задгранично наличие, ще имаме военно наличие ", разяснява Росен Плевнелиев.

По думинте му, в случай че Украйна падне, с огромна степен на възможност Балканите могат да бъдат дестабилизирани, тъй като няма нищо инцидентно в протичащото се в Република Сръбска като част от Босна и Херцеговина и милитаризирането на Сърбия.

" Ако Путин реши да стабилизира нещо по веригата, това могат да бъдат Балканите - толкоз елементарно могат да бъдат подпалени. В тази обстановка България стои сама в периферията, няма добра връзка, по никакъв метод не води в тук - в региона”, означи Плевнелиев.

За него държавното управление на Кирил Петков е " третото най-слабо държавно управление в демократичната история на България " - ръководещата коалиция е съединена по най-грешния метод от невъзможни крайности, като даже тройната коалиция е била доста по-ефективна от това, което виждаме през днешния ден - в този момент всичко е " феодализирано, разпарчотено и разпределено ", възмути се той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР