Арестът на кмета Десислава Иванчева е постановка и начин тя

...
Арестът на кмета Десислава Иванчева е постановка и начин тя
Коментари Харесай

Граждани бранят Иванчева, бивш заместник кмет разказа за проекти на трупчета

Арестът на кмета Десислава Иванчева е режисура и метод тя да бъде отстранена от поста кмет на Младост, тъй като засегна ползи на крупни вложители. Около това мнение се сплотиха жители на региона, събрали се пред постройката на общината тази заран.

По ръцете на Иванчева не са открити следи от мастилото от белязаните банкноти, разкри пиарът на общината Петър Кърдлов, по Нова тв. Той напомни, че в края на март от кметът на Младост подаде сигнал до прокуратурата против вложители, поради подозрения за подправяне на подписи в документи.

Според него Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са били през вчерашния ден в Столична община, с цел да се видят с кмета Йорданка Фандъкова. От " Московска " 33 обявиха за OFFNews, че такава среща не е била планувана. 

Лидерът на Нормална страна Георги Кадиев обаче съобщи, че, въпреки карцерът да бе изработен по възмутителен метод, той не е податлив да има вяра, че става дума за режисура. Имахме сигнали за корупция в община " Младост ", само че те не бяха документирани, разкри Кадиев, който поддържа Иванчева за кмет, само че по-късно отдръпна доверието си от нея. 

Бившият зам.-кмет на Иванчева Никола Вапцаров пък описа, че тя е поставяла " планове на вложители на трупчета ". Той даде образец със градежа пред бл. 70 - имаше импортирани документи в прокуратурата, Иванчева ги отдръпна, организираше срещи с вложителите при затворени порти и най-после се споразумя с тях, изясни Вапцаров. 

Г-жа Иванчева изрично не става за кмет – дали е взела пари, или не е различен въпрос, само че чисто като управленец тя не става. Да си добър протестиращ не значи, че автоматизирано ставаш добър управленец, разяснява Кадиев по бТВ. Той напомни, че Иванчева е била излъчена като претендент от самите протестиращи, а „ Нормална страна ” са свършили по-голямата част от работата по акцията й. По-късно обаче се появили проблеми в връзките сред двете страни – зам.-кметовете от партията Ивана Лапатов и Никола Вапцаров били изгонени „ по най-безобразния метод ”.

„ Много от нещата, които трябваше да се свършат, не бяха свършени – нито един градеж не беше спрян ”, уточни Кадиев. И изясни: „ Вместо да решиш казуса, да търсиш юристи и архитекти, които да намерят недостатъци в даден план и да го спреш, ти го отлагаш и ти завеждат дело за безчинство ”.

Кадиев означи, че по този начин градеж, който имал всички данни за прекъсване, при странни условия внезапно бил пуснат. Като различен образец за неуредиците в „ Младост ” той уточни проблемите на Изабела Сярова, която организираше гладна стачка пред Следствен отдел към окръжна прокуратура поради градежа си. По думите му и там е имало опити за корупционни дейности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР