Арестът на британския пастор педофил, който беше задържан в Сливен

...
Арестът на британския пастор педофил, който беше задържан в Сливен
Коментари Харесай

Световните медии тръбят за пастора - педофил, арестуван у нас

Арестът на английския свещеник педофил, който беше арестуван в Сливен за блудничество беше отразен от медии по света.
Електронното издание на английския в. „ The International News “ и малайзийската организация „ Malaymail “ цитират „ Франс прес “, че наказаният педофил Даниел Хъл през днешния ден е бил упрекнат в България са блудничество с малолетни деца от ромски етнос.


Говорителят на Окръжна прокуратура Сливен Ваня Белева изяснява пред Агенция Франс Прес, че закононарушенията на Хъл в България са осъществени в интервала сред януари и септември 2019 г, написа "Труд ".

От „ The International News “ акцентират и че по време на гледането на мярката за неотклонение на Хъл пред съда в Сливен са се събрали роми, които протестирали в отбрана на пастора. По-рано през днешния ден наказаният за педофилия във Англия беше оставен в ареста за 72 часа.

Даниел Ериксон-Хъл се е укривал два пъти от правораздаването във Англия. И двата пъти е бягал в България, където кръщавал деца, макар че има възбрана за другарство с малолетни. Той е излежавал 15-месечна присъда за педофилия в родината си.

Срещу него са били издадени две европейски заповеди за арест. Първата е от края на 2016 година Британските управляващи са съобщили, че търсят британския жител, защото не се явил на правосъдния развой против него по обвинявания за полова употреба на деца и детска порнография и за компютърни закононарушения.

Бил е пуснат под гаранция по време на процеса, която той нарушил и се укрил в България. С решение на Окръжния съд в Сливен пасторът бе издирен, открит и арестуван по време на проповед в сливенското с. Самуилово. През ноември 2016 година е бил екстрадиран в родината си.

След като излежал присъдата си там, той още веднъж се появил в България. През 2018 година отново била издадена европейска заповед за арест. Този път Англия издирвала поданика си за това, че е нарушил локалните закони, като не е записал в 3-дневен период адреса на местоживеене и персоналните си данни.

Тогава съдът не е превел в осъществяване европейската заповед, защото по българското законодателство закононарушението, за което е бил търсен от Англия, не е закононарушение, нито е нарушаване на българските закони.

Даниел Ериксон-Хъл се открил в 30-хилядното ромско гето в Сливен, на ул. “Кара Кольо”. На това място живеят най-бедните поданици на махалата. Източници от квартала оповестиха, че пасторът си купил къща. Сестра му също е била забелязвана там. Твърди се, че дори съумяла да завърже сантиментална връзка с някакъв юноша.

Хъл бил признат добре измежду общността. Някои от жителите го обожавали, тъй като бил великодушен, раздавал пари, дарове, разнообразни движимости. Информацията за пастора в квартала също е нищожна, защото хората, които го познавали от близко, му имали доверие, смятали го за другар и не приказват доста за него пред непознати хора.

Пред 3-4 години, до момента в който пасторът обитавал в сливенското с. Самуилово в парцел чартърен, негови съседи подадоха недоволство, че той съмнително общувал най-вече с деца. Съмненията за похищения по отношение на деца обаче не бяха потвърдени поради спорни показания. До формиране на дело не се стигна и казусът не влезе в съда.

“Вероятно той в този момент няма да бъде екстрадиран, защото няма искане от Англия, откакто си е излежал присъдата там. А и в случай че се потвърди, че е направил закононарушение в България, той ще бъде съден у нас”, разясниха осведомени със случая.

Даниел Хъл е плащал по 20-30 лева на родителите на децата в сливенския квартал „ Надежда “, с цел да прекарва време с тях.

Окръжен съд - Сливен задържа за непрекъснато под стража английски гражданин, упрекнат в блудничество. Това оповестиха от Окръжна прокуратура - Сливен, по чието искане е взета мярката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР