Арестът на Бойко Борисов беше очакван и желан от огромната

...
Арестът на Бойко Борисов беше очакван и желан от огромната
Коментари Харесай

Не се намери достоен прокурор - да образува дело срещу Борисов

Арестът на Бойко Борисов беше предстоящ и мечтан от голямата част от българските жители. Това, което направи Министерство на вътрешните работи беше изцяло законно. Министерството нямаше различен метод, по който да вкара в процедура няколкото отчетливи случая, в които Борисов взе участие и прави нещо нелегално. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия депутатът от “Има подобен народ ” Николай Радулов - заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание.

“Случаят с Васил Божков като че ли беше най-ясен, тъй като при него, като се изключи че се раздават подкупи за близо 70 млн., страната е изгубила половин милиард ”, означи той и добави: “Това не се потвърди, тъй като не се даде опция да се работи по този случай. Прокуратурата и при предходното ръководство отхвърляше да се занимава с този случай, макар че беше обществено доста прочут. ”

По думите му основният прокурор се пробва да си припише заслугата по разкриването на дупката в държавната хазна от 500 млн. лв..

“Очевидно е, че имаше потребност най-малко да се покаже на хората, в случай че не невъзможността да се работи без една действена прокуратура - реформирана и с ново управление, то същинското отношение на прокуратурата към всеки сериозен случай на корупция у нас ”, съобщи Радулов.

Според него даже и по-дребните проблеми, обрисувани в последните месеци, в това число обвързваните с изборите, прокуратурата е препятствала следствието.

“Аз мисля, че проверяващите в Министерство на вътрешните работи се надяваха в цялата прокуратура да се откри някой заслужен прокурор, който да образува дело. Ако се беше намерил подобен прокурор с мъжко сърце, най-вероятно той щеше да бъде идващият основен прокурор. За страдание, се видя, че прокуратурата е овладяна и се управлява от основния прокурор ”, допусна депутатът от ИТН
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР