Арестът на Борисов беше сигнал, че се търси справедливост. Сравнете

...
Арестът на Борисов беше сигнал, че се търси справедливост. Сравнете
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Митрофанова е истеризирал дипломат и като такъв е безполезна за Путин

" Арестът на Борисов беше сигнал, че се търси правдивост. Сравнете го със справедливостта по времето на ГЕРБ, която се показваше в това, че бутнаха барбекюто на Доган ". Това сподели ръководителят на политическа партия “Движение България на гражданите” (ДБГ) Димитър Делчев в свое присъединяване в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” по TV1 и TV+.

" Гешев би трябвало да бъде освободен, тъй като уронва престижа на правосъдната власт с изявления, като това, че чак в този момент схванал, че истината имала значение. Създаването на арбитър, проверяващ основния прокурор е верният път. Това е най-важната част от Плана за възобновяване. По-важна даже от 12 милиарда евро в него, тъй като когато няма честен основен прокурор, няма гаранция против кражбата им ", разяснява той.

" Митрофанова е истеризирал посланик и като подобен е безполезна за Путин. Тя унижава българските институции и стартира да настройва против себе си даже и русофили. По-разумно е да бъдат изгонени 40 чиновници от съветското посолство, които правят ежедневна подривна активност, вместо нея ", счита Делчев.

" Путин може да бъде съден от боен арбитражен съд за геноцид поради думите си, че Украйна е измислена страна и че ще прочиства нацистите. Това е еднакво на команда да се убиват цивилни, както видяхме в Буча. Путин носи отговорност за всички военни закононарушения, дружно с директните им причинители ", сподели той.

" След фрагментите от Буча, русофилите във властта в България ще вземат завоя за изпращане на оръжия в Украйна. Няма към този момент никакво опрощение да не го вършим ", добави Димитър Делчев.

" Изборът на началник на Българска народна банка в този момент ще отвори мъчителна рана в ръководещото болшинство и ще съкрати живота на това държавно управление. Очевидно има опозиция в болшинството и отвън него против кандидатурата на Каримански. Най-разумно е изборът да бъде отсрочен, до момента в който не се реализира различен компромис ", счита той.

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР