Арестът на Борисов беше грешка. За да арестуваш един човек,

...
Арестът на Борисов беше грешка. За да арестуваш един човек,
Коментари Харесай

Бившият шеф на съдиите: Гешев няма сам да си подаде оставката

„ Арестът на Борисов беше неточност. За да арестуваш един човек, би трябвало да имаш избран размер доказателства. Арестуваш човек, в случай че има заплаха да избяга и да се укрие или да извърши друго закононарушение. Доказателствата подлежат на разискване, следствие, основаване на съответните актове, на обвинителен акт – не знам кой ще се заеме с тях.

Това съобщи  в предаването „ На фокус ” по NOVA Нели Куцкова - някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България, някогашен член на Висшия правосъден съвет, както и претендент за вицепрезидент на Петър Стоянов на изборите 2001.

„ За едни хора има следствия, за други – не. За кюлчетата на господин Борисов, за кражбите на Автомагистрала „ Хемус ”… даде образец тя и изясни, че това е трудно за самия човек и работи деморализиращо за обществото.

 „ Когато е писана Конституцията никой не е предполагал, че може да се води дисциплинарно или наказателно разпореждане единствено за основния прокурор. Законите не се пишат за обособения човек. ”.

 „ Като виждам основния прокурор, виждам, че той е много деен и няма самичък да си подаде оставката. Никой основен прокурор не е проявявал такава интензивност. Не мога да пояснявам какви са му задачите. Хубаво е когато настоящи адвокати вървят при децата и изясняват работата в правосъдната система. Това се прави от години, от Съюза на съдиите го вършим от години, бяхме ушили детски тогички ”, сподели някогашният началник на Съюза на съдиите в България.

Относно държанието на Гешев тя бе безапелационна, че се пробва да си прави пиар на фона на тъгата на потърпевшите. „ Цинично е и огромен грях е пред камерите да се срещат с родителите на починало дете. Подобни срещи пред камерите с родственици на жертви правеше и Цветан Цветанов (бившият втори човек в ГЕРБ и някогашен вътрешен министър в първия кабинет на Борисов – б.р.). Голям грях е и ще си го понесат един ден – не може да си лъскаш имиджа с майчини сълзи ”, сподели Куцкова.

Относно поисканите дълбоки промени в правораздаването през тази седмица и от Венецианската комисия, съдията посочи като позитивен знак, че актуалният министър на правораздаването (Крум Зарков) е запазил екипа на ведомството.  „ Той продължи работата – на фона на всички тези раздори това прави извънредно положително усещане ”, сподели тя и посочи, че не го познава персонално.

„ В Страсбург ни осъдиха по делото Колеви против България околните на някогашния прокурор Николай Колев, който беше погубен през 2002 година – години към този момент не изпълняваме това решение. Хубаво е, че има и напън извън, сподели Нели Куцкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР