Арестът на бившия министър на финансите на 17 март е

...
Арестът на бившия министър на финансите на 17 март е
Коментари Харесай

Окончателно: Арестът на Владислав Горанов е незаконен 


Арестът на някогашния министър на финансите на 17 март е противозаконен. Това се вижда от решение на Административния съд – София-град (АССГ) от 29 декември т. година, оповестява „ 24 часа “.

„ Съдът оставя в действие решение № 1920 от 30. 05. 2022 година, постановено по анд № 3733/2022 година по разказа на Софийския областен съд, НО, 12 състав, с което е анулирана заповед за
задържане на разположение рег. № 3286зз-5/17. 03. 2022 година, издадена от К. М. – шпионин при Главна дирекция „ Национална полиция “, написа в решението, което е дефинитивно. Съдът намира заповедта за ареста на Горанов за голословна, в нея е представен член от Наказателния кодекс, само че не са изложени никакви в действителност учредения за задържането, нито пък е обосновано закононарушението, в което го упрекват.

Припомняме, че Владислав Горанов, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и пиарката на партията Севделина Арнаудова бяха задържани на 7 март, домовете им бяха обискирани, а самите те бяха отведени в 7-о районно по следствие на Националната полиция, че са изнудвали Васил Божков. Те бяха държани 24 часа и не им бе повдигнато никакво обвиняване. Съдът към този момент анулира заповедите за арестите на Борисов и Арнаудова като противозаконни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР