Арест за баща и син в Гърция по обвинение, че

...
Арест за баща и син в Гърция по обвинение, че
Коментари Харесай

Гърци купували олио от България, оцветявали го и го препродавали у нас като първокласен зехтин | Дотук се знае, че фалшивият зехтин е продаван основно в България

Арест за татко и наследник в Гърция по обвиняване, че са купували олио от България, оцветявали са го и са го препродавали като първокачествен зехтин. От химическия разбор е станало ясно, че продуктите им са маслени и са оцветени с хлорофил.

До разплитането на схемата се стигнало, откакто производители от Гърция схващат, че в България, в региона на Петрич, се продава зехтин на цена от 35 лв. за тенекиена кутия от 5 литра. Гръцките производители закупили от този зехтин и го подложили на химически разбор. Тогава излиза наяве, че това е маслен артикул с оцветители.

Започва следствие и се стига до склад в Солун, където са открити машините за произвеждане. Става ясно, че подправеният зехтин се е правил от олио, купено от България.

Арестувани са татко и наследник на 80 и на 36 години. Конфискувани са машините, фактури от минали години, както един камион, който е пренасял стоката към България.

Вчера двамата бяха освободени от ареста. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинявания против тях. Тече следствие.

Дотук се знае, че подправеният зехтин е продаван главно в България. Освен евтиния край Петрич, се е продавал и като първокачествен за 25 лв. 1 литър. Използвани са подправени етикети на наложили се марки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР