Ардино не са забравили нашите герои. Когато поглеждаме назад във

...
Ардино не са забравили нашите герои. Когато поглеждаме назад във
Коментари Харесай

Хасан Азис: Ардино помни героите на демокрацията

Ардино не са не запомнили нашите герои.

Когато поглеждаме обратно във времето ние виждаме, че най-новата история на България, историята на демокрацията на България е историята на Движението за права и свободи“. Това сподели заместник-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Община Кърджали доктор инж. Хасан Азис по въпреме на възпоменателен протест за отбелязване на Майските събития.
 Ардино100
Той уточни, че Движение за права и свободи е построено върху концепциите за заедност, народна власт и приемливост.

„Днес отдаваме респект към Кязим Ибрахим Паша от с. Бял извор – образец за честност към езикова, верска и културна идентичност“, съобщи Хасан Азис. В ардинското село Бял извор през 1972 година е погубен Кязим Ибрахим Паша по време на един от стадиите на така наречен „възродителен процес“ в Кърджалийско, обвързван с насилствената асимилация на българските турци.
 Ардино101
„Има една истина – човек, народ, общественост, който не помни своята история – няма бъдеще. Защото нашата история е историята на Кязим Ибрахим Паша, това е историята на Движение за права и свободи, историята на демократична България, която е построена върху живота на нашите жертви“, уточни кметът на Кърджали.
 Ардино102
Той попита с какво Кязим Ибрахим Паша, дребната Тюркян и хората в Момчилград са били опасност за страната? 17-месечната Тюркян Хасан е най-малката жертва на така наречен „ възродителен развой “, когато на 26 декември 1984 година милицията открива огън по протестиращите против насилствената асимилация български турци край с. Могиляне.
 Ардино103
Заместник-председателят на Движение за права и свободи сложи акцент, че демокрацията има една и съща формулировка във всяка една страна, и в нейната основа са човешките права.

„Днес би трябвало да възприемаме нашите герои като герои на света, тъй като те са починали в отбрана на човешката полезност. Имаме едно обвързване – и то е да не ги забравяме!“, уточни Хасан Азис

По думите му сега, в който спрем да почитаме тяхната памет, ние стопираме нашата история!
 Ардино104
Заместник-председателят на Движението напомни, че през последните 30 години и Майските, и Декемврийските събития са част от историята на България, част от международната история и съобщи, че би трябвало да се гордеем с това.

Д-р Азис прикани да не се разрешава езикът на омразата да стои на дневен ред в нашето общество.

„Развитите общества по време на рецесия се сплотяват! В момента в България се утвърждава разделянето!ДПС приказва за заедност и се опълчва на езика на омразата“, акцентира Хасан Азис.
Заместник-председателят на Движение за права и свободи съобщи в умозаключение, че през днешния ден ние сме в час по история и в час по национализъм.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР