АрдаиПирин (Благоевград)не успяха да се победят и завършиха при резултат

...
АрдаиПирин (Благоевград)не успяха да се победят и завършиха при резултат
Коментари Харесай

Добри намеси на вратарите не позволиха на Арда и Пирин да се победят

АрдаиПирин (Благоевград)не съумяха да се победят и приключиха при резултат 0:0 в мач от 10-ия кръг на efbetЛига. Въпреки че попадения не паднаха, двата отбора изиграха натоварен дуел и сътвориха положения и пред двете порти, въпреки и по-интересните обстановки да бяха през първото полувреме.

Домакините несъмнено бяха по-активния от двата тима, само че положителните намеси на Янко Георгиев не позволяваха на “сините ” да излязат напред в резултата.

От своя страна Пирин имаше също няколко по-сериозни положения, само че Анатолий Господинов внимаваше. Двата отбора започнаха равностойно дуела, като офанзиви имаше ту към едната, ту към другата врата.

По-интересни обстановки обаче липсваха. В 21-ата минута Иван Тилев бе изведен наляво и с прекрасен финт съумя да навлезе във вътрешността към наказателното поле. От границата на наказателното поле офанзивният футболист насочи удар, който обаче не се оказа задоволително мощен и след лек рикошет попадна право в ръцете на Янко Георгиев, съобщи Sportal.bg.

Само 2 минути по-късно пристигна и най-чистото състояние в срещата досега. След центриране отляво Александър Дюлгеров увисна и топката пристигна навръх крайници на Тонислав Йорданов, който дебнеше към границата на вратарското поле.

От непосредствена непосредственост нападателят на Арда стреля от воле, само че право във вратаря на Пирин, който съумя да избави. В 31-ата минута Ради Цонев опита шанса си от границата на наказателно поле. Кълбото обаче се отклони от бранител в “синьо ” и попадна в ръцете на Анатолий Господинов.

60 секунди по-късно гостите също стигнаха до първото си по-сериозно състояние, когато след центриране по земя отляво Станислав Костов засече, само че стражът на Арда съумя да избие. 10 минути преди края на първото полувреме Тилев пусна хубаво извеждащо подаване към Ел Мами Тетах, който остана самичък против вратаря Георгиев. Футболистът от Мавритания пое топката и с външен фалц опита да вкара, само че опитният пазач на Пирин съумя да се оправи.

Няколко секунди по-късно - в 37-ата минута, още веднъж Тетах бе основно настоящо лице, когато с прекрасен финт се мина около неприятелски играч и от дребен ъгъл стреля, само че в навън. В 40-ата минута Лъчезар Котев изведе Илия Юруков, който също остана очи в очи с Янко Георгиев. И този път обаче вратарят на “орлетата ” бе на място и съумя да избие. До края на първата част домакините продължиха да натискат, само че безрезултатно.

Така двата отбора се отеглиха при нулево тъждество на почивката. Второто полувреме стартира още веднъж с напън на домакините от Кърджали, само че отбраната на Пирин и вратарят Янко Георгиев успяваха да се оправят. В 60-ата минута “орлетата ” също имаха възмжност, когато Станислав Костов стреля от границата на пеналтерията, само че Господинов още веднъж избави.

Последваха скучни минути, в които Арда продължаваше да натиска, само че без да се възползва оптимално от основаните положения

. Така до края на мача повече съществени положения не последваха и голове не паднаха. Трябва да се означи, че макар натиска си, домакините от Кърджали нямаха нито един удар през втората част.

С това тъждество Арда събира в актива си 16 точки и заема 6-ата позиция. Пирин от своя страна към този момент трети мач няма загуба и със 7 точки се изкачва до 12-ото място. В идващия кръг отборът от Кърджали гостува на Лудогорец в Разград, а “орлетата ” одобряват Локомотив (София).

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР