Арда започна пролетния дял от шампионата по прекрасен начин и

...
Арда започна пролетния дял от шампионата по прекрасен начин и
Коментари Харесай

Анатолий Господинов: Колектив, амбиция и желание за успех са най-силните страни на Арда

Арда стартира пролетния дял от шампионата по прелестен метод и записа победи над Септември в София с 1:0 и разгроми на собствен терен Локомотив (Пловдив) с 5:0. Макар и останал малко отвън светлините на прожекторите основна роля за триумфите имаше вратарят на кърджалийци Анатолий Господинов. Той се съгласи да приказва пред " Тема Спорт " и да опише какво е настроението в лагера на отбора и какви са задачите пред момчетата на Александър Тунчев. Ето какво сподели Господинов дни преди гостуването в Бистрица на ФК ЦСКА 1948 Сф.

Анатолий, записахте две победи след подновяването на шампионата. Как промени това настроението в съблекалнята и казвайки, че апетита идва с яденето какъв брой гладни сте в този момент?

- Започнахме мощно, само че това не беше изненада за нас, тъй като ние показахме положителни игри още по време на подготовката. Тогава усещахме, че тимът е вдигнал равнището си. Щастливи сме, че започнахме мощно и имахме шанс да запишем две победи. Със сигурност те покачиха апетита ни и вътре в съблекалнята си приказваме, че имаме всичко належащо, с цел да нападаме Топ 6 и евроучастие. Много значимо обаче е да не се превъзбуждаме, а да останем крепко стъпили на земята. Да, изключително против Локомотив постигнахме прелестна победа, само че в този мач всичко при нас се получаваше, а при тях не.

Спомена Топ 6 и Европа - това сложи ли го някой от управлението като цел?

- Не, не. Всичко пристигна вътре в съблекалнята. Реши го колективът. Казахме си, че са ни предоставени отлични условия за работа и успокоение, което ни задължава да преследваме високи цели. Смея да настоявам, че с изключение на положителни характерности и футболисти с качества, в Арда сега има колектив, което е доста мощно наше оръжие.

Две победи, само че и две сухи мрежи за теб, които се оказаха решаващи. Все отново против Септември избави дузпа при 0:0, а против Локо Пд извади страховит шут на Пепи Витанов, който в случай че бе влезнал можеше да промени развоя на срещата. В кръга на шегата сети ли се някой да те поздрави след мачовете?

- (смее се) Е, поздравиха ме околните ми, само че не считам, че съм направил нещо велико. Да, хванах дузпата и извадих дребното обстановки, които имаше пред вратата, само че просто си свърших работата. Преди това обаче моите сътрудници бяха създали по този начин, че да нямам доста работа. Така че заслугата не е единствено моя.
 Стаси Иванов получава по 10 000 евро на месец в Арда?
Стаси Иванов получава по 10 000 евро на месец в Арда?

По информация на сътрудниците от " Котаспорт "

Нанесохте гласовит пестник на Локо Пд - вие ли бяхте толкоз мощни или те толкоз слаби?

- При нас всичко се получаваше, а този ден те несъмнено нямаха шанс и не изиграха най-силния си мач.

Работил си с Томаш и екипа му, играл си с Пепи Витанов и сте спечелили Купата на България един до друг в ЦСКА, не ти ли беше малко жалост за това, което им причинявате?

- Да, с Пепи сме другари, а с Томаш и екипа му сме работили дружно и съм доста признателен за всичко, което съм научил от тях, само че на терена няма сантименти. Ние знаехме, че те имат проблеми в клуба, само че в полза на истината не чакахме да победим с такава разлика, само че сътрудниците ми в предни позиции усетиха, че имат ден и взеха решение да вкарват (смее се).

Предстои сложен мач с тим, за който се твърди, че разполага с извънредно доста широчина и класа в състава. Как се готвите?

- Очаква ни в действителност доста тежко посещение на ЦСКА 1948 в Бистрица. Те несъмнено имат доста широчина в състава и много класни футболисти. В този мач обаче ще забележим до каква степен сме стигнали. Но се готвим, както нормално преди всеки мач. Няма нищо по-специално. Е, несъмнено, треньорите ще създадат анализ, ще кажат какво желаят от нас, само че това е обикновено.

Съперникът ви загуби във Враца, а предвид на упоритостите, които обявяват те най-вероятно ще опитат всичко да компенсират това проваляне. Прави ли ги по-опасни или смяташ, че ще са разтърсени?

- Дали рискови или разтърсени не знам, само че сигурно ще бъдат по-амбицирани и ще желаят бързо да не помнят загубата. Това обаче не ни тормози и е значимо ние да останем невъзмутими и съсредоточени, и да покажем на какво сме способни. Чака ни доста сложен мач, само че ние отиваме за най-малко една точка, а за какво не и три.

Ивайло Чочев ли ще е най-голямата опасност пред теб?

- Те имат задоволително положителни футболисти и техният треньор може да избира и ротира, само че да - Чочев, може би е освен най-опасният в техните редици, а за какво не и най-хубавият в България.

Смяташ ли, че спечелилият в този дуел ще има психическо преимущество в конфликта от четвъртфиналите за купата, който е при започване на април?

- Не, не. Това са напълно разнообразни мачове, а и има много време сред тях. Не считам, че ще има някаква връзка и взаимозависимост. Но ние имаме упоритости да продължим напред и за купата.

Скоро след този мач ви следва среща и с различен тим, който е в Топ 4 - Славия. Ако вземете 6 точки в тези дуели и с оглед успеха над Локо Пд, може ли Арда да се трансформира внезапно в скрития любимец за Топ 3?

- Нека не гледаме толкоз напред. На първо място нашата цел е Топ 6. Няма смисъл да вършим чак такива сметки, а и преди мача със Славия ни следва друга сериозна борба - със Спартак (Варна), които се борят за своето избавление, само че направиха сериозна селекция и подвигнаха равнището.

На пръв взор в Арда всичко е умерено, а Сашо Тунчев дава тип на балансиран и добър човек. Това успокоение може ли да докара до разпределяне и една съблекалня няма ли потребност понякога да бъде разтърсена?

- Със сигурност на нас футболистите са обезпечени комфорт и успокоение. Не единствено от треньора, само че и управлението. Имаме цялостната поддръжка и на притежателя на клуба, който е подготвен да ни помогне постоянно. Да, Александър Тунчев е доста добър, спокоен и балансиран човек, който доста приказва с нас. Прави го и при победа и след загуба. Неговата цел е да не изпадаме в крайности. Не позволява нито превъзбуда и вирване на носовете, нито да свеждаме глави. На този стадий се оправя и не считам, че има потребност от разклащане. Но по принцип и аз знам, че има треньори, които от време на време вадят играчите от зоната им на комфорт, с цел да предизвикат у тях реакция и по-добро показване.

Кажи ми с 3 думи най-силните страни на Арда?

- На първо място ще кажа още веднъж колективът. Другите две са упоритостта и желанието за доказване и триумф.

А къде са слабостите, на които би трябвало да обърнете внимание?

- Със сигурност има доста аспекти, които би трябвало да подобрим. На първо място желаеме да демонстрираме при гостувания това лице, което демонстрираме на личен терен. Със сигурност ни е нужно малко повече неизменност и в случай че се вгледаме в детайлите би трябвало да вдигнем успеваемостта при статични положения, както във фаза отбрана, по този начин и в офанзива.
 Клуб от елита на Турция набеляза бранител на Арда
Клуб от елита на Турция набеляза бранител на Арда

Договорът му с кърджалийци е до 30 юни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР