Арда постигна убедителна победа над Локомотив (Пловдив) с 5:0 в

...
Арда постигна убедителна победа над Локомотив (Пловдив) с 5:0 в
Коментари Харесай

Арда разпердушини безобразен Локомотив и временно е в Топ 6

Арда реализира безапелационна победа над Локомотив (Пловдив) с 5:0 в мач от 20-ия кръг на efbet лига. Попаденията бяха дело на Абубакар Тунгара, Преслав Боруков, Радослав Цонев и Ласана Н`диайе.

Домакините бяха близо да открият резултата в 8-та минута, когато Преслав Боруков получи подаване в наказателното поле. Нападателят обаче не съумя да реализира надзор над топката и пропусна да разпечата вратата на Хоркаш.
 Снимка 607072
Източник:

Първият късмет за гостите бе в 14-та минута. Халфът Петър Витанов стреля от границата на наказателното поле, само че Господинов се отличи с качествена интервенция.

Отново пред Преслав Боруков се откри добра опция. Бившият състезател на " смърфовете " надбяга цялата защита на отбора от Пловдив, но бранител съумя да протегне крайник и да го спре. Последва ъглов удар, при който състезател на Арда опитва да означи от непосредствена непосредственост, но футболист на Локомотив почисти от голлинията.
 Снимка 607059
Източник:

Напълно закономерно съставът на Александър Тунчев поведе в 25-та минута. Абубакар Тунгара напредна отляво, центрира и топкатата излезе в ъглов удар. При осъществяването Умар Сако остана непокрит и нямаше по какъв начин да не вкара в опразнената врата.

Арда продължи да е по-активният тим, откакто построи следващата превъзходна офанзива. Абубакар Тунгара се устреми напред, откри Иван Тилев, чийто удар бе париран от стража Динко Хоркаш.
 Снимка 607060
Източник:

В 35-та минута Динко Хоркаш на два пъти изпъкна с фамозни спасявания. Светослав Ковачев насочи твърд удар, принуждавайки вратаря на Локомотив да реагира по ослепителен метод. Хърватинът за следващ път показва класата си, отразявайки снаряд на Радослав Цонев.

След неколкократни опити да се разпише, Преслав Боруков най-сетне го стори в 54-та минута. Офанзивният ас на Арда се озова самичък против вратаря и с акуратен удар го матира. Позицита му породи полемики, защото имаше подозрения за засада и основният арбитър изчака инспекцията на ВАР. Асистент арбитрите не откриха нередности и голът остана постоянен.
 Снимка 607054
Източник:

Една минута по-късно Динко Хоркаш позволи фрапантна неточност, защото фаулира Абубакар Тунгара в наказателното поле и реферът мигновено отсъди дузпа в интерес на домакините. От бялата точка Ради Цонев резервира самообладание и не сгреши.

Ветеранът на " смърфовете " Димитър Илиев овладя подаване в наказателното поле на Арда и обезателно насочи топката към Господинов, който протегна ръка и по този начин го лиши от попадение.

Ласана Н`диайе оформи безапелационния триумф на Арда в 78-та минута. Малийският играч беше изведен на стрелкова позиция и по техничен метод не остави шансове на Хоркаш.

Отново Н`диайе повиши задатъка на отбора в 92-та минута, измъквайки от опеката на отбраната на Локомотив (Пловдив) и несмущаван с лекост направи Динко Хоркаш беззащитен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР