Арда надви Спартак (Варна) с 2:0 в мач от 25-ия

...
Арда надви Спартак (Варна) с 2:0 в мач от 25-ия
Коментари Харесай

Арда се наложи над Спартак и диша във врата на Левски и Славия

Арда надделя Спартак (Варна) с 2:0 в мач от 25-ия кръг на efbet лига. Головете бяха дело на Станислав Иванов и Иван Тилев. Най-интересният миг в мача бе в края на първото полувреме, защото гостите останаха с човек по-малко. По този метод кърджалийци събраха солидна преднина и са на 8-мо място с 35 пункта. " Соколите " пък са последни с едвам 12 точки в актива си.

Домакините стартираха по-силно срещата. Възпитаниците на Александър Тунчев проведоха рискова офанзива, когато топката се озова във футболист на Арда, след което той стреля, само че защитник на гостите парира удара му.
 Снимка 609197
Източник:

В средата на първата част тимът от Кърджали имаше искания за дузпа. Абубакар Тунгара навлезе в наказателното поле, когато Александър Цветков протегна крайник, с цел да му отнеме топката, а халфът се строполи на земята. Ситауцията бе тествана от ВАР, който не откри нищо неправилно и играта продължи.

Именно полузащитникът на отбора от Варна постъпи безрасъдно, влизайки жестоко в краката на съперник в 44-та минута. Главният арбитър Георги Кабаков получи сигнал и отиде да персонално да прегледа съприкосновението на ВАР. Реферът не се поколеба и го в профил от игра.
 Снимка 609195
Източник:

Арда имаше опция да поведе, откакто стартира по-вдъхновено второто полувреме. Иван Коконов овладя подаване в наказателното поле, чийто удар излезе в навън.

Съставът на кърджалийци не спря с набезите си и справедливо излезе напред в резултата. Крилото Иван Коконов се възползва от неточност на персоналния си надзирател, устреми се напред, с цел да центрира към Станислав Иванов, чието осъществяване не остави шансове на Кристиано Фигуеиредо.
 Снимка 609186
Източник:

Арда можеше да удвои задатъка си 10 минути по-късно. Появилият се в конфликта Иван Тилев пое по превъзходен метод топката на границата на наказателното поле и я насочи подло към стража на Спартак, но изстрелът му се оказа неакуратен.

Иван Тилев пропусна най-сериозното състояние в 80-та минута. Офанзивният състезател остана изцяло непокрит в наказателното поле на гостите, само че като че ли взе неверното решение, преценявайки да подава, а не да стреля.
 Снимка 609196
Източник:

Интригата дефинитивно завърши в 86-та минута. Светослав Ковачев преодоля двама бранители на Спартак и с акуратно отиграване даде кълбото на Иван Тилев, който от близка отдалеченост записа името си измежду голмайсторите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР