АРД посочва, че заедно с притока на италиански гастарбайтери през

...
АРД посочва, че заедно с притока на италиански гастарбайтери през
Коментари Харесай

Рай ли е Германия за италианската мафия

АРД показва, че дружно с притока на италиански гастарбайтери през 60-те и 70-те години на предишния век във Федералната република са се открили и структури на мафията - на сицилианската Коза ностра, калабрийската Ндрангета и неаполитанската Камора. Матиоли обръща внимание на това, че незаконните кланове имат и легални действия - те имат хотели, заведения за хранене, недвижими парцели и други типове бизнес: " Особено междинното съсловие в Германия е извънредно привлекателно за мафиотите. Защото прагът за влизане там не е прекален висок, а и измежду германците няма схващане, че мафията може да върти своя бизнес в самата Германия ".

Икономическата и политическата непоклатимост също са привлекателни фактори за вложенията на мафиотски пари, изяснява още той. Ако нарушителите влагат капитали в Германия, те не би трябвало да се тормозят, че ще ги изгубят.

Матиоли приканва за непрекъснати дейности против мафиотските структури и подлага на критика, че правоприлагащите институции в Германия се задоволяват единствено с най-необходимото. " Подобни интервенции като общоевропейските акции, които бяха извършени тези дни, се организират единствено понякога ", споделя той.

Борбата против прането на пари

Журналистката Петра Рески твърди нещо още по-крайно: че парите на мафията се радват на добър банкет в Германия: " Някои немски политици гледат на тях като на стратегия за стимулиране на стопанската система ", споделя тя пред АРД и разяснява, че става дума за огромни вложения - закупени недвижими парцели, даже за цели улици, които са били добити ".

Матиоли отбелязва, че последните акции въпреки всичко съставляват триумф. " Това сигурно може да се преглежда като позитивен сигнал, тъй като бяха наранени добре познати кланове. Но би трябвало да се гледа на този триумф в вероятност, от позиция на резултата му. С оглед на това, че съгласно формалните данни на немските управляващи в страната живеят 505 членове на " Ндрангета ", издаването на няколко заповеди за арест не значат победа над мафията ", разяснява още той.

Материалът е оповестен в
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР