Archer Aviation сключва договор за закупуване на eVTOL от ВВС

...
Archer Aviation сключва договор за закупуване на eVTOL от ВВС
Коментари Харесай

Този договор означава много за бъдещето на eVTOL превозните средства

Archer Aviation подписва контракт за закупуване на eVTOL от Военновъздушни сили на Съединени американски щати на стойност до 142 милиона $.

Разработчикът на eVTOL Archer Aviation продължава да построява и уголемява съществуващите взаимоотношения със своите сътрудници и клиенти. Днешната вест включва разширено партньорство с Министерството на защитата на Съединени американски щати, в границите на което Военновъздушните сили възнамеряват да придобият от Archer Aviation няколко eVTOL Midnight.

Archer Aviation ($ACHR) е разработчик на електрически летателни апарати с отвесно политане и кацане (eVTOL), който притегли вниманието ни, когато за първи път показа своя аероплан „ Midnight “ през декември 2022 година

От основаването си през 2018 година Archer Aviation е открила работни взаимоотношения с United Airlines, Stellantis и Военновъздушните сили на Съединени американски щати. След като разгласи тези партньорства с специалисти в региона на авиацията и производството на огромни размери, Archer показа проектите си за произвеждане на самолета „ Midnight “ в нов цех в Съединени американски щати в Ковингтън, Джорджия.

През януари тази година Арчър показа, че Stellantis отваря чековата си брошура, с цел да помогне на Арчър да построи новото си оборудване и да вдигне във въздуха самолетите Midnight eVTOL до 2024 година През юни тази година сътрудниците споделиха с обществеността настояща информация за строителството, която включваше и придобиване на нови акции.

Днес Арчър надгражда друго съществуващо партньорство с Военновъздушните сили на стойност до 142 млн. $, което скоро може да изпрати eVTOL на американските военни.

Според детайлности, предоставени от Archer Aviation тази заран, компанията е разширила съществуващото си партньорство с Министерството на защитата на Съединени американски щати (МО) и по-конкретно е влезнала във фаза на осъществяване с Военновъздушни сили за доставка на до шест самолета Midnight eVTOL.

Новоподписаният контракт на стойност до 142 млн. щатски $ задължава Archer да даде спомагателни данни от летателни тествания и отчети от тествания, свързани със узаконяването, образование на водачи и да помогне на Министерството на защитата да създаде интервенции по поддръжка и ремонт в границите на програмата AFWERX Agility Prime. Програмата, в която Арчър взе участие от 2021 година, е основана, с цел да оцени капацитета на технологиите eVTOL.

С днешната покупка на до шест eVTOL-а наподобява, че Военновъздушни сили виждат капацитет във този вид летателни апарати.

Полковник Том Мийгър, началник на стратегиите AFWERX Agility Prime, посочи: „ В момента се чака да се случи това:

Нашата задача е да подсигуряваме, че Съединени американски щати ще продължат да бъдат водещи в света в създаването и внедряването на нови аерокосмически технологии. eVTOL самолетите са на прага на третата гражданска война в аерокосмическата промишленост и тези самолети и техните наследници ще доведат до прогрес във опциите и успеваемостта. 

Договорите ни с Archer Aviation дават опция на Министерството на защитата на Съединени американски щати и на Военновъздушните сили на Съединени американски щати да играят роля в гарантирането на това, че през цялото време и с развиването на технологията ще разкрием многочислените преимущества, които тези самолети могат да предложат на американската войска.

В вероятност Арчър ще продължи да си сътрудничи с Министерството на защитата в границите на Консултативния съвет за държавни услуги през май, образуван от разработчика на eVTOL през май тази година, който включва няколко пенсионирани генерали.

Военновъздушните сили възнамеряват да употребяват самолетите Midnight на Арчър за превозване на личен състав, логистика и избавителни интервенции. Основателят и основен изпълнителен шеф на Archer Адам Голдщайн също приказва:

Това историческо съглашение отразява непоколебимия ангажимент на нашите въоръжени сили да възприемат авангардната технология, която оферират нашите самолети eVTOL. Ясно е, че създаването и комерсиализирането на технологията eVTOL продължава да бъде народен приоритет.

Очакваме с неспокойствие да работим в тясно съдействие с Министерството на защитата на Съединени американски щати и Военновъздушните сили на Съединени американски щати, с цел да интегрираме Midnight в техния действен флот с акцент върху транспортните, логистичните и избавителните интервенции.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР