Arbitrum (ARB) привлече значително внимание сред крипто общността. Въпреки това

...
Arbitrum (ARB) привлече значително внимание сред крипто общността. Въпреки това
Коментари Харесай

Задава се нов блокчейн на хоризонта, забравете за Arbitrum

Arbitrum (ARB) притегли доста внимание измежду крипто общността. Въпреки това има нов блокчейн, прочут като Bitcoin Spark (BTCS), който дава обещание да преобрази бранша, а анализаторите допускат, че даже Arbitrum ще би трябвало да отстъпи пред този трогателен нов кандидат.

Arbitrum

Arbitrum е новаторско решение за мащабиране от втори пласт на Етериум (ETH). Един от крайъгълните камъни на триумфа на Arbitrum е мостът Arbitrum – реформаторски механизъм, който безпроблемно свързва мрежата на Етериум с нейната инфраструктура от втори пласт.

Този мост е жизненоважен канал, по който потребителите и разработчиците могат безпроблемно да минават сред двата пласта, като се възползват от преимуществата на нарасналата скорост на транзакциите и понижените такси, като в същото време поддържат съгласуемост с по-широката екосистема на Етериум.



Мостът Arbitrum освен покачва успеваемостта на блокчейн приложенията, само че и акцентира продължаващия блян към по-скалируем и взаимосвързан блокчейн пейзаж.

Bitcoin Spark: Внасяне на свежа идея в блокчейн

Bitcoin Spark е нов крипто план в блокчейна на Етериум. Той споделя главните аспекти на Биткойн (BTC), само че има няколко усъвършенствания, които ускоряват успеваемостта, мащабируемостта и приложимостта. Мрежата ще усили скоростта на транзакциите и ще понижи разноските им посредством увеличение на опциите за транзакции на блок, понижаване на времето за блокиране и съществуване на по-голям брой възли.

Bitcoin Spark също по този начин ще има многопластова система за смарт контракти, която доближава окончателност в главната мрежа. Това ще разреши разгръщането на смарт контракти на Rust, съвместими с EVM езици, Solidity и Vyper, както и на всеки различен език от високо равнище, компилируем до EVM байткод.  

Подходът евентуално ще докара до разнообразна и процъфтяваща екосистема от приложения и смарт контракти, подобаващи за доста случаи на приложимост.  

Добивът на BTCS е изработен отворен за всички, което подсигурява същинска децентрализация. Преди да направи хранилището на мрежата отворено за разработчици, които да основават свои лични приложения за рандеман, екипът на Bitcoin Spark ще предложи елементарен за потребление програмен продукт за рандеман, който може да бъде конфигуриран на всяко устройство.  

Потребителите ще могат да добиват, като позволяват предпазен и изолиран достъп до изчислителния блок на своето устройство. По този метод се вкарва нов консенсусен механизъм, прочут като доказателство за развой (Proof-of-Process, PoP), който е комбинация от други механизми -доказателство за работа (PoW) и доказателство за залог (PoS).  

От миньорите в мрежата Bitcoin Spark се изисква да дават стейк (залог) в допълнение към изчислителната мощ, с цел да удостоверяват блокове и да получават хонорари. Този метод привежда в деяние PoW концепцията, защото предоставената изчислителна мощ се отдава чартърен на клиенти, които се нуждаят от отдалечена изчислителна мощ.

PoW се комбинира с логаритъм, който лимитира линейните хонорари въз основа на размера на залога или суровата изчислителна мощ, с цел да се обезпечи по-справедливо систематизиране на възнагражденията сред по-големите и по-малките миньори на BTCS.

Приходите, генерирани от децентрализираното отдаване на процесори чартърен, ще бъдат добавени към майнинг пулът. А възнагражденията за рандеман са наклонени повече към работата, осъществена благодарение на предоставената изчислителна мощ, с цел да се усили генерирането на доходи. Това е по този начин, тъй като в случай че се генерират повече доходи, възнагражденията за рандеман ще бъдат съразмерно понижени и крайната точка за рандеман ще се придвижи по-далеч.  

Това работи за реализиране на задачата на Bitcoin Spark да бъде мрежа с доходи, чиито участници непрекъснато осъществят облага, като в същото време поддържат закрепено предложение. За постигането на тази цел мрежата ще наслагва и спомагателни услуги за генериране на доходи, като да вземем за пример ръководена от общността реклама.

Bitcoin Spark ще има и личен мост, който ще съдържа пулове за ликвидност на Етериум, BNB Smart Chain и Polygon. Потребителите ще могат да трансферират своите BTCS от тези мрежи и да получават BTCS в мрежата на Bitcoin Spark, както и противоположното.  

Тази мостова система разрешава стадият на първичното предложение на монети (ICO) да стартира в Етериум, както и по-голям достъп до Bitcoin Spark мрежата посредством родни тегления на BTCS на тържищата и посредством ликвидност на веригата в най-използваните мрежи.

ICO на Bitcoin Spark е в първата фаза и няколко анализатори към този момент допуснаха , че то има огромен капацитет за възвръщаемост. В момента BTCS се продава на цена от $1.75 с 15% бонус при върху всички покупки.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР