Арбитражният спортен съд отхвърли иска на 47 руски спортисти да

...
Арбитражният спортен съд отхвърли иска на 47 руски спортисти да
Коментари Харесай

Спортният съд отказа на 47 руски атлети да участват в Олимпиадата

Арбитражният състезателен съд отхвърли желае на 47 съветски спортисти да бъдат позволени на Олимпиадата в Южна Корея единствено няколко часа преди началото на игрите, оповестиха осведомителните организации.

Съдът отклони обжалването на 32-ма спортисти против решението на Международния олимпийски комитет да им забрани присъединяване на игрите, и молбата на още 15, които не получиха покана за Пьончан.

Сред спортистите, чиито тъжби бяха отхвърлени, са шесткратният олимпийски първенец по шорттрек Виктор Ан и един от най-хубавите биатлонисти в света - Антон Шипулин.

Според съда процедурата към руснаците не би трябвало да се преглежда като глоба.

Решението поддържа битката с допинга и внася изясненост за всички спортисти, реагира МОК. Шефът на Световната антидопингова организация Крейг Риди дефинира решението на съда в Лозана като „ приятна вест “. Руският вицепремиер Виталий Мутко го назова предсказуемо, само че огорчаващо.

Атлетите се обърнаха към съда, защото не получиха от МОК покана за Олимпиадата в Пьончан. Нито един от тях не е бил отхвърлен за допинг, нито е глобен по какъвто и да е метод, имали са достъп до всички огромни интернационалните надпревари през този сезон, отбелязва съветската секция на Би Би Си.

Руските спортисти апелираха непрозрачния темперамент на критериите, дискриминация по симптом „ поданство “,  противоправно решение, вреди върху репутацията, достолепието и професионалната им кариера.

Покана за Южна Корея получиха 169 съветски спортисти, които ще вземат участие с безпристрастен статут като „ олимпийски спортисти от Русия “, без правото да употребяват националната символика. Ако някой от тях победи в съревнование, няма да бъде изпълняван съветският, а олимпийският химн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР