Арбитражният съд по спорта (КАС) в Лозана отхвърли жалбата на

...
Арбитражният съд по спорта (КАС) в Лозана отхвърли жалбата на
Коментари Харесай

КАС потвърди: Скендербеу аут за 10 години от европейските турнири

Арбитражният съд по спорта (КАС) в Лозана отхвърли жалбата на албанския клуб Скендербеу (Корча) да се спре осъществяването на решение на УЕФА или най-малко краткотрайно да бъде забавено за изхвърлянето на отбора от клубните шампионати. Жалбата на албанците е от 26.-и април тази година. На 29-и март 2018-а година Контролната, Етична и Дисциплинарна комиися на УЕФА откри Конституционен съд Скендербеу за виновен в някои дейности за споразумяване на мачове за облага от залагания.
Matchfixing: Skenderbeu lose first round of CAS appeal to have European ban stayed | Inside World Football https://t.co/zKlUwm6EhQ
— Football Addict UK (@FootballAddictA) June 15, 2018 Поради тази причина решението на въпросната комисия беше да извади албанския тим от Европейските клубни шампионати за идващите 10 години и им наложи санкция в размер на 1 милион евро. Конституционен съд Скендербеу (Корча) апелира решението пред Апелативната комисия на УЕФА, само че тя пък удостовери мнението на първа инстанция. На 14-и май албанците внесоха нова тъжба, към този момент в КАС- с първа точка прекъсване на осъществяването на наказването и с втора обжалване на отхвърлената молба пред Апелативната комисия. Втората молба беше отхвърлена през днешния ден, а въпросът продължава с чуването на страните, което ще бъде планувано в допълнение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР