Арбитражен съд постанови, че финландската Gasum не е била задължена

...
Арбитражен съд постанови, че финландската Gasum не е била задължена
Коментари Харесай

Арбитражен съд: Финландия не е задължена да плаща в рубли на Газпром

Арбитражен съд постанови, че финландската Gasum не е била задължена да одобри  искането от  " Газпром " за заплащане на газа в рубли и подреди на фирмите да продължат двустранните договаряния по съществуващия контракт, заяви финландската компания.

" Доставките на природен газ от Русия по контракта за доставка на Gasum към този момент няма да продължат ", се акцентира в изказването от финландската компания.

Gasum напомни, че има дълготраен контракт за доставка на природен газ с " Газпром износ ". През април " Газпром износ " изиска от Gasum да извърши плануваните в контракта за доставка заплащания в рубли вместо в евро.
 Европейска комисия: Неприемливо е да се заплаща за газа в рубли
Европейска комисия: Неприемливо е да се заплаща за газа в рубли

То нарушавало глобите против ЦБ на Русия

" Gasum не одобри това искане. Освен това сдруженията имаха обилни различия по някои от другите искания, предявени по съглашението. Поради тези аргументи Gasum отнесе случая до арбитраж в сходство със съглашението за доставка. " Газпром износ " спря да доставя газ на Gasum през май " , се споделя в известието за пресата.

На 14 ноември арбитражният съд се произнася по делото. " Според решението Gasum не е задължена да заплати в рубли, нито е задължена да одобри препоръчаната процедура за заплащане.

Освен това арбитражният съд подрежда на Gasum и " Газпром износ " да продължат двустранните договаряния по контракта за разрешаване на обстановката. Засега Gasum няма да продължи да доставя природен газ от Русия по силата на контракта.
 Европейска комисия припомня: Плащането за съветски газ в рубли е нарушаване на договорите
Европейска комисия припомня: Плащането за съветски газ в рубли е нарушаване на договорите

Европейските компании да заплащат единствено в евро, упорства Франс Тимерманс

Gasum няма да разяснява обстановката по време на договарянията ", акцентират от компанията.

На 31 март съветският президент Владимир " За специфична процедура за осъществяване на отговорностите на задграничните купувачи към съветските снабдители на природен газ ". Според документа заплащанията за съветски тръбопроводен газ, доставян след 1 април 2022 година на задгранични контрагенти, посочени в постановлението, би трябвало да се правят извънредно в рубли.

По-рано Путин " Газпром ", Централната банка и държавното управление до 31 март да провеждат прехвърлянето на разплащанията в рубли за доставки на газ за. Европейската комисия твърди, че тази процедура е неприемлива, а немският министър на стопанската система Роберт Хабек, че.

Освен това, съгласно представителя на Кремъл Дмитрий Песков, Русия няма да се занимава с щедрост:.

Припомняме, че по-рано в Путин ги уверяваше, че заплащането с рубли няма да се изисква неотложно.

Руското искане обаче беше които заплащат за съветския газ най-вече в евро. Те настояват, че Русия няма право да пренаписва договорите. България, че няма да заплаща съветския газ в рубли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР