Арбен Ефремов Хавальов, роден на 11.12.1971 г. в село Абланица,

...
Арбен Ефремов Хавальов, роден на 11.12.1971 г. в село Абланица,
Коментари Харесай

Арбен Хавальов, лидер на Партия „Бригада“: Ще съборим системата и ще върнем България на народа

 Арбен Ефремов Хавальов, роден на 11.12.1971 година в село Абланица, Хаджидимово. Баща на двама сина. Завършва с отличие Техникум по Механотехника в Благоевград. Самодеец музикант към читалищен музикален състав с тамбура. Ръководител на музикален състав и началник на музикалния оркестър към Младежки дом Благоевград. Завършва e aктьорско майсторство, ЮЗУ Неофит Рилски – Благоевград. Работил като музикант и строител в Гърция. В България дейна бизнес активност обвързвана с планове за основаване на Интер модален терминал по Националната транспортна тактика, Киностудио за произвеждане на филми. От 2009 до 2018 консултантска активност по контракти по ПРСР в размери над 150 милиона евро. Кандидат за депутат и водач на Политическа партия Бригада.

- Г-н Хавальов, а Вие човек от народа ли сте и разкажете в резюме за Вас?

- Да, аз съм човек от народа. Нашият народ е работлив. Аз от ранно детство непрестанно работя. От три годишна възраст до 12-и клас съм израснал на полето, където помагах на родителите си, с цел да оцеляваме. Живях в беднотия и първите обувки, които имах бяха, когато постъпих в първи клас. Бях безпаричен, само че имах отлични оценки в учебно заведение. Винаги съм ценял културните ни обичаи, участвах в театрални постановки и културни клубове. След като започнах бизнес, аз помагах на студентския спектакъл в Благоевград и на доста самодейни клубове и читалища. Аз съм единствения българин, който е дал най-вече пари за българската просвета. Организирах състезанието за интернационална реалистична живопис - Балкански художници, като трансфорах България в център на реалистичната живопис, в който участваха най-хубавите създатели от 7 балкански страни. Наградите на състезанието бяха връчени от Президента на Република България, а същият беше оперативно проведен от моя „ втори баща” Рангел Вълчанов. Освен на Рангел, съм помагал и на доста наши велики създатели, изоставени от страната, с цел да си обезпечават ежемесечно медикаменти, здравна помощ и храна.

В България действителната себестойност на осъществяването на плана е към 50%, налог 10% и 40 % корупция.

- Разкажете за вашия бизнес?

Първата ми инвестиция в България беше с към 10 000 $, които спестих след 7 години в Гърция, където работех на две места по 18 часа дневно. Там научих всичко за строителството и като се върнах в България сътворих дребна компания. Която, с помощта на опита, трудолюбието и инициативността, съумях да развия. След 12 години работа взех решение да построя хотел в едно от най-красивите кътчета на България, в село Рибарица, като изтеглих за задачата банков заем. Хотелът стана доста хубав и започнаха да го посещават и известни персони. След като инвестицията стартира да работи, внезапно станах жертва на медийна и институционална офанзива на държавния уред от страна на Иван Костов, Яне Янев и Атанас Атанасов (шеф на национална сигурност). Причината беше, че съгласно тях водача на Движение за права и свободи Ахмед Доган и заместител ръководителя на ДАНС Иван Драшков са притежатели на хотела, както писаха тогава платени медии. А в действителност въпросните лица в никакъв случай не бяха идвали в хотела. Започна тормоз от всички държавни институции посредством инспекции, проверки, разпити, следствия, при които не се откриха никакви нарушавания на закона. Но тези хора се пробваха да унищожат бизнеса ми и мен като персона, посредством правилото на службите за репресии, а точно, когато искаш да унищожиш някого го дискредитирай обществено и пресечи финансовите му потоци. Всичко ескалира до там, че ме вкараха в следствения арест и на мощ ме караха всяка заран да подписвам документи, че въпросните две лица са ми давали пари за изграждане на хотела, а той в действителност беше кредитиран на 100% от банка. Тормозиха и цялото ми семейство. Накрая накараха банката да си изиска предварително заема и им трансферирах безусловно всичко което имах.

- Как продължихте след този голям удар за вас?

- Аз съм мощен, трудолюбив и кадърен човек и в никакъв случай не се предавам. Добър съм и знам, че добротата е другар на триумфа и притегля чисти и положителни хора. Съвзех се и започнах от нулата. Знанията и потенциала ми погнаха да стартира планове по Европейски публични планове в помощ на бенефициенти от селските региони. За към 10 години съумях да се развия в тази сфера и доближих до равнището на по-големи планове.

- В медийното просторно има доста публикации и компромати за вас? Например, че ваш охранител е бил някогашният министър на вътрешните работи Младен Маринов, че на рождения ви ден е участвал някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров, а актуалният министър на културата,Слави Минеков, е провел ваше персонално културно мероприятие, както и че президентът Георги Първанов раздава награди на ваш конкурс. Наскоро пък излезе публикация във вестник, че водачът на Партия „ Има Такъв Народ” - Слави Трифонов живее във вашия дом и също така е пял с целия си Ку-ку Бенд и балет на вашия рожден ден с посетители над 500 индивида. Кой сте вие господин Хавальов?

- Присъствието на всички изброени лица на мои мероприятия демонстрира единствено едно - почит и почитание. И не тъй като съм мутра, олигарх или престъпник, а тъй като съм добър и заслужен човек. По отношение на гостуването на Слави Трифонов и целия Ку-ку Бенд на моя рожден ден, имам данни, че политикът Атанас Атанасов е вкарал на събитието свои шпиони и те са създали изнесли информацията като компромат, както и че са създали личен фотоалбум. За Светлозар и Младен мога да кажа, че са положителни чиновници.

- Има публикации, че сте осъждан за злоупотреби с Данък добавена стойност?

- Всичките тези изявления идват от изнесени погрешни сведения в медийното пространство от Иван Костов и Яне Янев. Статиите са лъжливи и поръчкови и поради тях имах голям брой инспекции от всички институции, които не откриха нищо против мен, и аз НЕ СЪМ ОСЪЖДАН.

- Във Вашата фейсбук страница участват най-вече улични животни?

От доста години помощта към бездомните животни е моя персонална идея. Аз съм помагал и не преставам да оказвам помощ на доста беззащитни животни. Имало е случай, в който съм се отзовавал за помощ на беззащитно котенце на 150 км от София, с цел да го откарам в Централна ветеринарна клиника. От години всеки ден прехранвам над 18 улични котки и към 12 бездомни кучета. За жал страната не поставя задоволително грижи за бездомните животни. Една от главните цели, залегнала още в Учредителната декларация на Партия Бригада, е създаване на национална функционираща система за разрешаване казуса с уличните животни, посредством основаване на регионални, общински и локални екипи за незабавна помощ, клиники за незабавен банкет и лекуване, почтени паркове за живот и уредени гробища както и определяне на всекидневно обслужвани центрове за изхранване и напояване на животните във всяко обитаемо място. Това като инвестиция е равно на рушвета от една социална поръчка на един воден цикъл да вземем за пример. Аз обичам животните. Има и хора, които не ги обичат и заради това желая да създадем специфични паркове, в които майки с деца да се разхождат, а небогати клошари и фенове на животни да бъдат финансово подпомагани, с цел да се грижат уредено за тях.

- Защо решихте да влезете в политиката?

- Всички към мен споделят, че няма за кой да се гласоподава и че всички във властта крадат и продават България. Крайно време е всички ние да осъзнаем, че не би трябвало да избираме нашите ръководещи, тъй като са съвременни и атрактивни за времето си и заблуждават народа с апели за отплата към предшествениците си. Този модел за избор на политици съществува още от рухването на социализма. Времето е преподавател. Нека да погледнем обратно във най-ранната история. Иван Костов беше първият избавител на България. Днес всеки знае какво направи този човек за България. Съюз на демократичните сили на практика я няма, само че нейни представители към момента напъват за власт, имам поради „ Да България”. След това се появи вторият избавител Цар Симеон и времето още веднъж потвърди по какъв начин „ ни оправи” за 800 дни. От него пък се излюпи най-новият избавител Бойко Борисов, който бетонира системата. Срамно е да приказвам за другите възможности като Мая Манолова и всички останали остарели муцуни, които са прескачали като калинки от партия на партия. Политиката не е мач сред Левски и ЦСКА, в който народа гледа кой ще завоюва дуела. Ето, новата мода в този момент е Слави Трифонов. Неговите изяви в малкия екран са повече в сравнение с в действителния политически живот. Хората са недоволни от системата и всеки показва недоволството си в стеснен кръг от другари. Но когато виждат един човек, който има двадесет годишна естрада в народен ефир, припознават своя избавител. Аз не прочетох нито една практическа мярка на „ Има подобен Народ”, която незабавно да промени живота на хората. Мерките са още веднъж „ отмъстителни” към предходните ръководещи. Хора, не би трябвало рецензия и отплата, а действителни и елементарни дейности, които незабавно да дадат резултат.

Времето потвърди, че политическата ни класа безусловно прогони половин България в чужбина и осъзнах, че в случай че ние, положителните хора не си помогнем - няма кой. За това се събрахме хора от Народа и създадохме БРИГАДА - ЗА НАРОДА.

- В предизборното си обръщение Вие казвате, че ще промените системата. Как ще го сторите?

- Всички, които управляваха досега сътвориха системата на свои и на непознати и разделиха народа. Хората започнаха да се ненавиждат и даже не се поздравяват. Хората са разграничени на превилигировани и унижени от системата. Процесите би трябвало да се опростят и народа да живее свободно и без боязън от системата. Ще посоча единствено няколко от главните цели на БРИГАДА, които ще осъществяваме стремително и народа незабавно ще почувства смяната. За двата програмни интервала от 2007 до 2020 година, Европейският съюз е дал безплатна финансова помощ на България в размер на над 30 милиарда евро. Половината от тези средства са законно присвоени от привилегированата група и най-много от по този начин наречените 10 компании на властта. Това е узаконена корупция, в която е взела участие законодателната и изпълнителната власт. БРИГАДА ще промени незабавно Закона за публичните поръчки и главната смяна ще бъде една - анулация на критерия „ Икономически най-изгодна оферта”. С този аршин възложителите, кметове и министри, избират реализатори на публичните поръчки субективно, посредством неуместно оценяване на някакво си техническо предложение, на което се дава тежест към 70%, а на цената към 30%. Естествено печели претендента с „ най-добро” техническо предложение и с най-високата цена. Проектите се финансират на оптимални планирани стойности, които са идентични както за България, по този начин за Франция, Германия и за всички европейски страни. Но в България действителната себестойност на осъществяването на плана е към 50%, налог 10% и 40 % корупция. БРИГАДА предлага претендентите да се правят оценка единствено по аршин „ най-ниска цена”, като всеки ще показа предварителни административни сведения или банален аршин за асортимент, като документи за избрания предмет на поръчката и избрани регистрации в браншова организация. Цените от всички претенденти се оферират обществено с оферти надолу през дребни стъпки. Който предложи най-ниската цена, печели поръчката. Тогава от усвояването на евро средствата отпадат всички компании на властта, ще се финансират тройно повече планове и на пазара на труда ще излязат всички дребни и междинни живи компании. Освен това от една страна се подсигурява голям растеж на заетостта, а въпреки това фрапантно понижаване на служителите, които са подредени в министерства, дирекции, фондове, ръководещи органи, предварителни и следващи контроли и по този начин нататък. Ще има пари за всички работливи хора тъй като няма да има нито една контрактувана под масата социална поръчка. Който желае да работи, просто ще бъде богат. Освен това, БРИГАДА ще сътвори във всяко малко обитаемо място, най-вече села, дребни консултантски центрове, с цел да се основават планове за най-бедните хора, които да бъдат подкрепени с Европейски средства за лични стопанства. Как е допустимо в прилежаща Гърция във всеки двор по селата да има по няколко трактора и машинизация, финансирани от Европа, а у нас да се експлоатират животни за култивиране на земята. Като че ли властта досега се интересуваше от финансиране единствено на къщи за посетители и предприятия за своите по Програмата за развиване на селските региони.

Ще отбелязвам и другата съществена смяна, с която БРИГАДА ще промени системата. Отпадане напълно на налог добавена стойност, налог облага, налог дял и въвеждане на един единствен налог от 5% върху оборота. Звучи в действителност самоуверено, само че резултатът в последна сметка ще бъде в пъти по-добър за народа и за страната. По този метод никой няма да приказва за събираемост на налози, а хората сами ще си заплащат налога. Всеки елементарен човек ще може да си води самичък счетоводството. Няма потребност от наемане на скъпи счетоводители, касиери, адвокати, както и проучване на необятната данъчна материя. Представете си какъв голям напор ще има на задгранични вложения, които ще възродят доста от западналите региони в България. И аз постоянно давам следния образец: в случай че на една улица има два зеленчукови магазина и в единия краставиците костват 5 лв., а в другия 30 лв., кой от двата магазина ще направи по-голям доход? Естествено, че първият, тъй като там оборотът е по-голям. БРИГАДА ще направи по този начин, че българите сами да си заплащат налозите, без да има потребност от тежка приходна администрация. Всичко може да се управлява с 10 % от състава и. България ще бъде конкурентна на всички офшорни дестинации по света, а приходите в бюджета ще са в пъти повече.

Ще премахнем хомота на комерсиалните банки над народа. Въведените ограничавания за заплащане в брой задушават бизнеса и физическите лица. Ако аз да вземем за пример би трябвало да ви платя един милион лв. следва да платя на банката такса за внасяне от мен и за изтегляне от вас общо в размер на близо един %. По този метод банката за 10 минути печели за наша сметка 10 хиляди лв.. За да стартира комерсиална активност човек има два разновидността. Единият е да отвори безвъзмездна сметка в държавна банка и да си купи държавен пост терминал - касов уред за заплащания. Ако клиентът заплаща с Българска народна банка карта, данъкът е 5%, а парите от картата отиват в държавната сметка и от тях се автоматизирано се удържат тези 5%. Ако се заплаща в брой, сумата се вкарва в касовия уред и данъкът отново се тегли автоматизирано от парите в държавната сметка или остава да виси до момента в който има доходи с карта. При паричните преводи няма да има никакви такси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР