Арабските лидери, които се срещнаха с държавния секретар Антони Блинкен

...
Арабските лидери, които се срещнаха с държавния секретар Антони Блинкен
Коментари Харесай

Арабските лидери настояват за прекратяване на огъня между Израел и Хамас сега. Блинкен казва, че това може да е контрапродуктивно

Арабските водачи, които се срещнаха с държавния секретар Антони Блинкен в Йордания, упорстват за неотложно преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас От MATTHEW LEE AP дипломатически публицист 4 ноември 2023 година, 4:31 ч.

АМАН, Йордания -- Арабските водачи осъждат гибелта на хиляди палестински цивилни във войната Израел-Хамас настоя за неотложно преустановяване на огъня в събота, макар че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предизвести, че сходен ход би бил контрапродуктивен и би могъл да насърчи повече принуждение от страна на въоръжената група.

След следобяд на диалози с египетски, йордански, саудитски, катарски и емиратски дипломати и върховен палестински чиновник, Блинкен застана един до друг на редица сцени с неговите сътрудници от Йордания и Египет, с цел да обсъдят това, което съгласно него е тяхното общо предпочитание да защитят цивилните в Газа и да подобрят потоците от помощ към обсадената територия.

Дисонансът в известията бяха явни. Въпреки това взаимната конференция сред министри от арабския свят и първия посланик от най-близкия съдружник на Израел и многочислените благоприятни условия за фотоси контрастираха с времето на Блинкен в Тел Авив в петък, когато Блинкен се срещна уединено с кореспонденти след диалози при закрити врата с премиера Бенямин Нетаняху.

Арабските министри неведнъж приканиха сраженията да спрат в този момент и осъдиха военната тактичност на Израел.

" Не можем да приемем оправданието, считано за право на самоотбрана, групово наказване " на палестинците в Газа, сподели Самех Шукри от Египет. „ Това въобще не може да бъде законна самоотбрана. “

Блинкен се придържаше твърдо към позицията на Съединени американски щати, че прекратяването на огъня би навредило на правото и задължението на Израел да се пази своите жители след изненадващата офанзива от Хамас на 7 октомври в Южен Израел. Той сподели, че задължението на администрацията на Байдън към правото на Израел на самозащита остава непреклонен.

„ Нашето мнение в този момент е, че прекратяването на огъня просто би оставило Хамас на място, кадърен да се прегрупира и да повтори това, което направи “, сподели Блинкен.

Той сподели, че Съединени американски щати поддържат „ филантропични паузи “ в интервенциите на Израел, с цел да разрешат възстановяване на потоците от помощ – обжалване, което Нетаняху изрично отхвърли предния ден - и усили преноса на непознати жители от Газа и към Египет. Колегите на Блинкен от Йордания и Египет не считат, че това е отишло задоволително надалеч.

Президентът Джо Байдън в къс диалог с кореспонденти на излизане от римокатолическата черква " Св. Едмонд " в Рехобот Бийч, Делауеър, в събота допусна, че има известно придвижване напред в напъните на Съединени американски щати да убедят Израел да се съгласи на филантропична пауза. Попитан дали има прогрес, той отговори: „ Да. “

В различен директен контрастност, арабски чиновници споделиха, че е прекомерно рано да се разисква една от главните стратегии на Блинкен детайли, следвоенното бъдеще на Газа. Спирането на убийствата и възобновяване на непрекъснатата филантропична помощ са незабавни, които би трябвало да бъдат прегледани първо, споделиха те.

„ Какво ще се случи по-късно? Как можем даже да се забавляваме с това, което ще се случи по-късно? сподели Айман ал Сафади от Йордания. „ Нямаме всички променливи даже да стартираме да мислим за това. “ Той добави: „ Трябва да изясним целите си. “

Но когато се появиха пред новинарски камери и кореспонденти, тримата мъже дадоха най-малко тип на взаимност. Блинкен призна загрижеността на арабите по отношение на цивилните жертви в Газа и акцентира риска, който войната съставлява за позицията на Израел в прилежащите страни, с които той поддържа дипломатически връзки от десетилетия.

Шукри и ал-Сафади споделиха, че са се съгласили да продължат да работят с Блинкен и други за реализиране на крайната цел за преустановяване на войната, възобновяване на някакво възприятие за нормалност в Газа и предоставяне на съображение на палестинския народ да се надява на възможна лична самостоятелна страна.

От Бейрут почитан чиновник на Хамас Осама Хамдан сподели пред кореспонденти, че Блинкен „ би трябвало да спре експанзията и не би трябвало да излиза с хрумвания, които не могат да бъдат приложени “. Хамдан сподели, че бъдещето на Газа ще бъде решено от палестинците и че арабските външни министри би трябвало да кажат на американския посланик, че „ той не може да построи арабска коалиция, която е против палестинския народ. “

Първата среща на Блинкен в Йордания беше с краткотрайния министър-председател на Ливан Наджиб Микати, чиято стопански и политически опустошена страна е дом на Хизбула, подкрепяна от Иран мощ, която е враждебна към Израел. Съединените щати имат съществени опасения, че Хизбула, която ускори ракетните и трансграничните офанзиви против Северен Израел, ще поеме по-активна роля във войната Израел-Хамас.

Ръководителят на Хизбула, Хасан Насрала, изнесе в петък първата си огромна тирада след офанзивите на Хамас, само че не предвижда по-голямо присъединяване на своята група, макар че изповяда, че Хизбула не е обезпокоена от опитите на Съединени американски щати да я възпират.

Блинкен благодари на Микати за водачеството му „ в предотвратяването на въвличането на Ливан във война, която ливанският народ не желае “, сподели Държавният департамент на Съединени американски щати.

След това Блинкен се срещна с външния министър на Катар, чиято страна се трансформира в най-влиятелния събеседник с Хамас. Катар беше от основно значение за договарянията за лимитираното освобождение на заложници, държани от Хамас, както и за убеждаването на Хамас да разреши на непознати жители да изоставен Газа и да преминат в Египет.

Блинкен също организира диалози с ръководителя на организацията на Организация на обединените нации, отговаряща за подпомагането на палестинските бежанци, като благодари на Филипе Лазарини за „ изключителната работа на неговата група всеки ден като избавителен пояс за палестинците в Газа и страхотната, огромна цена “. Агенцията е видяла към 70 убити чиновници по време на войната до момента и изпитва сериозно привършване на нужните доставки като храна, медикаменти и гориво.

Докато е в Аман, Блинкен ще се срещне с краля на Йордания Абдула II, чиято страна отзова посланика си в Израел и сподели на пратеника на Израел да не се връща в Йордания, до момента в който рецесията в Газа не завърши. В неделя Блинкен ще пътува до Турция за срещи с президента Реджеп Тайеп Ердоган и други висши публични лица в понеделник, сподели Държавният департамент. Турция в събота последва образеца на Йордания и разгласи, че е отзовала своя дипломат в Израел.

Арабските страни се опълчват на американските внушения, че играят по-голяма роля в рецесията в Близкия изток, изразявайки отвращение от цивилните жертви на израелските военни интервенции, само че вярвайки, че Газа е проблем, значително дело на Израел. какъв брой непретенциозен, ще бъде от решаващо значение за напъните за облекчение на влошаващите се условия в Газа и за полагане на основите за това, което ще размени Хамас като ръководещ орган на територията, в случай че и когато Израел успее да изкорени групировката.

Все още концепциите за бъдещото ръководство на Газа са малко и рядко се срещат. Блинкен и други публични представители на Съединени американски щати оферират неразбираеми контури, че това може да включва композиция от съживена Палестинска власт, която не е фактор в Газа от 2007 година, с интернационалните организации и евентуално мироопазващи сили. Американски чиновници признават, че тези хрумвания са били посрещнати с очевидна липса на възторг.

___

Авторите на Associated Press Аамер Мадани в Рехобот Бийч, Делауеър, Сам Маги в Кайро и Басем Мруе в Бейрут способстваха за този отчет.

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

ABC News Network Правила за дискретност Вашите права за дискретност на щат Съединени американски щати Политика за дискретност на децата онлайн Реклами, основани на ползи, Относно Nielsen MeasurementУсловия на Използвайте Не продавайте и не споделяйте персоналната ми информация Свържете се с нас © 2023ABC Newswindow['__abcnews__']={ " app ":{ " uid ": " abcnews ", " mode ": " universal ", " apiEnv ": " prod ", " envName ": " prod ", " cdnPath ": " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client ", " webpack ":{}, " nochunks ":false, " allowMocks ":true, " mockDataPort ":1981, " inclPgCSS ":true, " assets ":{ " scripts ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/ client/abcnews.js ", " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client/prism-story.js " ], " stylesheets ":[ " //assets- cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client/css/fusion.css ",null, " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31- 2023.24/client/css/prism-story.css " ]}, " device ": " desktop ", " edition ":{ " key ": " ", " translations ":{}}, " flags ":{ " banner ":true, " nav ":true, " footer ":true, " anltcs ":true, " localAPI ":false, " enableDistroAPI ":false}, " tms ":{ " enabled ":true, " env ": " dev ", " tag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/prod/Bootstrap.js ", " tagNS ": " Bootstrapper ", " emitEvent ": " tms:ready ", " loadScript ":false, " loadAsync ":true, " frameTag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/embed_privacy_prod/Bootstrap.js " }, " environment ": " prod ", " debug ":{ " on ":false}}, " ads ":{}, " analytics ":{}, " routing ":{ " location ":{ " pathname ": " /International/wireStory/blinken-cajole-wary-arabs- support-post-conflict-gaza-104627679 ", " port ": " ", " hash ": " ", " path ": " /International/wireStory/blinken-cajole-wary-arabs-support-post-conflict-gaza -104627679 ", " host ": " ", " protocol ": " ", " params ": " ", " query ":{}}, " params ":{ " section ": " International ", " slug ": " blinken-cajole-wary-arabs-support-post-conflict-gaza-104627679 ", " pageType ": " prism-story ", " type ": " wirestory " }}, " page ":{ " key ": " ", " title ": " ", " type ": " prism-story ", " meta ":{ " title ": " Арабските водачи упорстват за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас в този момент. Блинкен споделя, че това може да е контрапродуктивно ", " изложение ": " Арабските водачи, които се срещнаха с държавния секретар Антони Блинкен в Йордания, упорстват за неотложно преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас ", " основни думи ": " Международни съглашения, Израел -Война на Хамас, война и вълнения, политика, вести от Вашингтон, общи вести, международни вести, публикация, 104627679 ", " canonical ": " https://abcnews.go.com/International/wireStory/blinken-cajole-wary-arabs -support-post-conflict-gaza-104627679 ", " social ":{ " title ": " Арабските водачи упорстват за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас в този момент. Блинкен споделя, че това може да е контрапродуктивно ", " description ": " Арабските водачи, които се срещнаха с държавния секретар Антони Блинкен в Йордания, упорстват за неотложно преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас ", " ogUrl ": " https:// abcnews.go.com/International/wireStory/blinken-cajole-wary-arabs-support-post-conflict-gaza-104627679 ", " image ": " https://i.abcnewsfe.com/a/f5a57515-823c- 454d-b447-1e9a16d5fe37/wirestory_9d9ada872b84699424f17f13df1c3560_16x9.jpg?w=992 ", " pageType ": " prism-story ", " id ": " ", " type ": " article ", " url ": " https://abcnews.go.com/International/wireStory/blinken-cajole-wary-arabs-support-post-conflict-gaza-104627679 ", " typeIdLink ": " story " }, " robots ": " index, follow ", " ampUrl ": " https://abcnews.go.com/amp/International/wireStory/blinken-cajole-wary-arabs-support-post-conflict-gaza-104627679 ", " dateModified ": " 2023-11-05T00:22: 37Z ", " enableDistroAPI ":true}, " content ":{ " shell ":{ " bnObj ":null, " configData ":{}, " navConfigData ":{ " nav_links ":{ " items ":[{ " id ": " video ", " title ": " Video ", " target ": " _self ", " href ": " /Video ", " external ":false, " dropdown ":false, " icon ":false, " mobile ":true},{ " id ": " live ", " title ": " На живо ", " target ": " _self ", " href ": " /Live ", " external ":false, " dropdown ":false, " icon ":false, " mobile ":true},{ " id ": " shows ", " title ": " Shows ", " target ": " _self ", " href ": " # ", " external ":false, " dropdown ":true, " icon ":false, " mobile ":false},{ " id ": " elections ", " title ": " Избори 2024 ", " target ": " _
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР