Арабски лидери се събраха днес за втория и последен ден

...
Арабски лидери се събраха днес за втория и последен ден
Коментари Харесай

Лидери заседават в Алжир в последния ден на форум на Арабската лига

Арабски водачи се събраха през днешния ден за втория и финален ден 31-вата среща на върха на Арабската лига, в търсене на допирни точки по редица въпроси , предизвикващи различия в района, съобщи Асошиейтед прес.

Конференцията се организира на фона на растяща инфлация, дефицит на храни и сила, суша и повишение на цената на живота в Близкия изток и Африка.

Крале, емири, президенти и министър-председатели разискват на срещата сложни въпроси като установяването на дипломатически връзки сред Израел и четири арабски страни в миг, когато някогашният израелски министър председател Бенямин Нетаняху и неговите крайнодесни съдружници, наподобява са напът да реализират изборна победа.



Алжир и други арабски страни не престават да са срещу споразуменията за нормализиране на връзките, които Обединените арабски емирства, Бахрейн и Мароко подписаха с Израел през последните три години и които разделиха района на два лагера. Судан също се съгласи да откри връзки с Израел.

Алжирският президент Абделмаджид Тебун даде обещание през вчерашния ден при откриването на срещата на върха, че ще постави обилни старания по време на форума, с цел да се опита да удостовери поддръжката за палестинците в спора им с Израел, откакто вниманието на арабските страни и интернационалната общественост се измества към други спорове и рецесии.

Обсъжданията на срещата са съсредоточени и върху рецесиите с храните и силата. Те са влошавани от войната на Русия в Украйна и засягат редица арабски страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР