Arabian Ranches III е името на първия 3D проект, който

...
Arabian Ranches III е името на първия 3D проект, който
Коментари Харесай

3D печатът набира скорост на имотния пазар в Дубай

Arabian Ranches III е името на първия 3D план, който съставлява бизнес модел, при които купувачите си сътрудничат с разработчиците, с цел да проектират и напечатат своя желан дом. 3D принтирането навлиза поетапно в областта на недвижимите парцели в Дубай. Първо беше напечатана офис постройка в комплекса Emirates Towers. Това е първата стъпка от реализирането на план за превръщането на емирството в световен център на въпросната технология към 2030 година

За въпросния жилищен план първичният дизайн ще служи като пример, изяснява разработчикът Emaar. Също по този начин той ще се трансформира в ориентир за вложителите, като им разреши по-добре да схванат концепцията и оценят цената на финалния план, който се създава с новата технология.

3D принтирането разрешава да се понижат разноските на работна ръка в областта на строителството с 50-80% и периодите на създаване с 50-70%. Разработчиците към момента търсят ефикасен метод за прекосяване от класическото строителство към 3D принтирането. Финансовата спестовност е задоволителен тласък за водещите играчи на пазара, с цел да стартират по-активна работа в тази тенденция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР