AR очилата Vision Pro са най-модерното преносимо електронно устройство, твърди

...
AR очилата Vision Pro са най-модерното преносимо електронно устройство, твърди
Коментари Харесай

Анализатори за Vision Pro очилата на Apple: много са скъпи


AR очилата Vision Pro са най-модерното портативно електронно устройство, твърди Apple
(снимка: Apple)

В понеделник, 5 юни, Apple показа първото си устройство с добавена действителност (AR), което почитателите на американската компания чакаха с неспокойствие. Но съгласно анализатори, високата цена на модела Vision Pro може да отблъсне потребителите.

„ Vision Pro е нов вид компютър, който добавя действителността посредством безпроблемно разбъркване на действителния свят с цифровия “, сподели основният изпълнителен шеф на Apple – Тим Кук, представяйки AR устройството. Според компанията, това е „ най-модерното портативно електронно устройство в историята “.

Vision Pro съставлява чифт очила с закривен транспарантен външен 3D екран. Очите на потребителя се виждат на външния екран – това е симулация, която устройството основава преди да бъде употребявано.
още по темата
Потребителят може да ръководи AR очилата с глас или жестове. Например, може да обръща страници с текст, движейки очите си.

Vision Pro има две външни камери за видео предаване, както и чифт екрани с поддръжка на изображения в 4K резолюция вътре в устройството за функционалност на виртуална действителност. Превключването от виртуална към добавена действителност става със особено колело.

В Съединени американски щати продажбите на Vision Pro ще стартират през 2024 година Цената на AR очилата е 3499 щатски $. Според анализатори от капиталовата банка Goldman Sachs, сходна цена може да ограничи първичните продажби на устройството.

Експертите предвиждат, че към 5 милиона Vision Pro ще бъдат доставени през фискалната 2024-та, като в бъдеще доставките ще доближат 8-13 милиона единици годишно, което ще донесе на компанията към 13-25 милиарда $ доходи на година.

Vision Pro се чакат на пазара с първична цена от 3499 щатски $
(снимка: Apple)

Вместо да стартира с потребителската версия и по-късно да премине към модела Pro, Apple реши неотложно да вкара премиум вид и се надява да понижи цената с напредъка на технологията, счита анализаторът Каролина Миланези от Creative Strategies.

„ Не мисля, че Apple има прекомерно огромни упования ”, споделя Джеф Фийлдхак, шеф на проучванията в Counterpoint Research. „ Най-добри в своя клас, Vision Pro ще получат изключителни усъвършенствания във връзка с екран, разграничителна дарба, периодичност на освежаване, може би лекост и чувство ”.

Опитите на Гугъл, Magic Leap, Microsoft и Meta да стъпят на пазара на VR устройства се оказаха или изцяло несполучливи от комерсиална позиция, или не доста сполучливи, отбелязва Ню Йорк Таймс. Досега производителите не са съумели да убедят хората да употребяват виртуална действителност, добавя изданието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР