AR очила ще помагат за спасяването на живота на спешни

...
Коментари Харесай

Японски спешни лекари ще използват AR очила


AR очила ще оказват помощ за спасяването на живота на незабавни пациенти в Япония (снимка: Vuzix)

Има доста евентуални приложения за очилата с добавена действителност (AR), като да вземем за пример надписи в действително време за хората с повреден слух, образование на военни водачи и други Сега тези устройства ще оказват помощ на японските екипи за незабавна здравна помощ да избавят животи.

В преди малко разгласен експериментален план определени незабавни екипи под юрисдикцията на пожарната работа Шунто Изу ще носят и употребяват смарт очила Vuzix M400, до момента в който бързат да транспортират сериозно заболели пациенти до болничното заведение. Ако планът се окаже сполучлив, потреблението на очилата може да се разшири и в други райони.
още по темата
Докато колата за спешна помощ към момента е на път, лекарите в приемащата болница ще могат да гледат видео в действително време от очилата на незабавния доктор. Това ще им разреши всъщност да се срещнат със случая и да добият цялата допустима предварителна информация.

Чрез смарт очилата лекарите ще могат да четат данни за виталните индикатори и ЕКГ показания от системите за наблюдаване в транспортното средство. Плюс това ще могат да следят изражението на лицето на пациента и да наблюдават за други образни промени в положението му.

Разбира се, те ще могат и да беседват с екипа в колата за спешна помощ – както устно, по този начин и образно – като задават въпроси, в случай че е належащо. Въз основа на цялата събрана информация лекарите ще могат да поучават незабавните екипи какви дейности да подхващат, до момента в който са още в придвижване.

Освен това, с помощта на новата технология, незабавните отделения ще могат да създадат всички нужни мерки в болничното заведение, тъй че оптималното лекуване да стартира незабавно щом пациентът дойде.

Сътрудници в самодейността са пожарната работа Шунто Изу, Университета Джутендо, болничното заведение Шизуока и компанията за разширена действителност AVR Japan. Крайната цел на плана е „ обезпечаване на ранно лекуване и възстановяване на резултатите при превозени незабавни пациенти “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР