Аптекарско-петролният бос и лидер на Воля Веселин Марешки обяви, че

...
Аптекарско-петролният бос и лидер на Воля Веселин Марешки обяви, че
Коментари Харесай

Марешки обяви, че няма да даде подписи за конституцията на ГЕРБ

Аптекарско-петролният необут и водач на " Воля " Веселин Марешки разгласи, че депутатите му няма да подпишат законопроекта на ГЕРБ за промени в конституцията.

Преди ден той радикално промени мнението си и от съперник на свикването на Велико Народно заседание се трансформира в покровител на концепцията. Това породи съмнения, че точно " Воля " ще обезпечи нужните подписи до 120, с цел да бъде задействана процедурата за вероятно привикване на Велико народно събрание. ГЕРБ и съдружните ѝ сътрудници от " Обединени патриоти " имат 116 депутати.

Сега обаче Марешки посочи, че за момента не счита да обезпечава подписи за плана, а вероятно ще поддържа свикването на Велико народно събрание, в случай че процедурата бъде задействана.

" Не разясняваме концепцията на ръководещите за промени в конституция, тъй като изобщо дори не сме го разглеждали. Управляващите имат ангажимент, в случай че имат такова тяхно предложение, да съберат нужните подписи и да внесат този план. Чак когато това е реалност, ние ще влезем в спор изобщо належащо ли е Велико Народно заседание, за чието привикване е нужна поддръжката на 160 народни представители ", сподели той пред Българска национална телевизия в четвъртък.

Ако " Воля " не обезпечи нужните подписи, ръководещите би трябвало да търсят поддръжка от изгонената от " Обединени патриоти " партия " Атака " или от Движение за права и свободи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР