Аптечката за първа помощ трябва да бъде функционална и същевременно

...
Аптечката за първа помощ трябва да бъде функционална и същевременно
Коментари Харесай

Какво трябва да съдържа аптечката за първа помощ


Аптечката за първа помощ би трябвало да бъде функционална и в същото време компактна. Следете постоянно наличието й за свършили консумативи или такива със изминал период на валидност.
Режещ инструмент – дребна ножичка, швейцарско ножче. Необходими са да отрежем бинт, марля, лепенки 2-3 чифта ръкавици. При оказване на първа долекарска помощ постоянно би трябвало да подсигурим първо нашата сигурност. Бинтове и марли с друг размер. Марлите би трябвало да са стерилни. Те са нужни за разчистване на рана или за кръвоспираща превръзка. Никога не използвайте памук за промивка или с цел да спрете кръвотечение! Самозалепващи пластири. В аптеките има обилие от размери и форми. Те са подобаващи за закрепване на марли и при по-леки пострадвания.

Свързани публикации.. Първа помощ при удавяне 0 Хомеопатия за първа помощ вкъщи и на път 0 Ухапване от змия – оказване на първа помощ 0 Разтвори за разчистване на рани и мазеви артикул за обезпечаване на стерилна среда. Широко публикуван мит е, че спирта е антисептик. Той е неприятен антисептик, а може да повреди в допълнение наранената повърхнина. Като антисептик може да се употребява кислородна вода 0,3%. При повърхностни, капилярни пострадвания тя има и стягащ резултат. Разтвор на йод (не йодна смес, тя може да нарани тъканите!) той е добър антисептик с дълъг период на валидност (до 1 година) след отваряне. Разтвори на хлорхексидин. В аптеките можете да намерите огромни разфасофки и дребни дози от 2мл.Като мазеви артикул може да се употребява йод под формата на маз. Триъгълна забрадка. Може да се употребява за фиксиране на строшен крак или като кръвоспораща превръзка. Ако не можете да намерите триъгълна забрадка използвайте марли с по-голям размер – 1м/1м или по-големи. Прегъвайки ги диагонално получаваме триъгълник, който можем да използваме. Медикаменти от първа нужда. Важно предписание при оказването на първа помощ на чужд – в никакъв случай не давайте какъвто и да е медикамент! Във персоналната ви аптечка е належащо да имате: обезболяващи, противоалергиен артикул - за перорален банкет, (за предпочитане на капки за по-бърз ефект) и за локално нанасяне – спрей, стик. Температуропонижаващи, антидиарийни, артикули за рехидратация. Когато излизаме на открит терен е належащо да имаме и запалка, свирка, термозащитно фолио. То защищава както от прегряване по този начин и от измръзване.2410

http://www.puls.bg/health/eco/news_13891.html
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР