Април ще започне с предимно слънчево време. Температурите ще се

...
Април ще започне с предимно слънчево време. Температурите ще се
Коментари Харесай

Ето колко горещ ще бъде април

Април ще стартира с най-вече слънчево време. Температурите ще се покачат. Това сподели синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ /Красимир Стоев пред " Фокус ".
" Към 3 и 4 април се чака една смяна – тя е обвързвана с прекосяването на леден атмосферен фронт от северозапад. През идващите дни, до края на първото десетдневие преносът на въздушни маси над страната ще е от юг-югозапад, температурите още веднъж ще се покачат. Ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В края на първото и през първите дни от второто десетдневие температурите доста ще се намалят и до края на интервала те ще бъдат по-ниски от нормалните. През този интервал се чака и основаването на валежна конюнктура, тъй че на доста места в страната сумарните количества на преваляванията ще са обилни ", предизвести синоптикът.
Вероятност за негативни минимални температури има до края на второто десетдневие, тъй че земеделските производители би трябвало да са деликатни и да наблюдават краткосрочните прогнози, в които ще дадем и конкретизиране в кои от дните на месеца надлежно има възможност за слани, посочи Красимир Стоев. Има възможност в обособени дни от второто десетдневие при захлаждането в Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът да се примесва и със сняг. През третото десетдневие температурите ще се покачат, те към този момент ще са близки, в обособени дни тук-там и малко по-високи от нормалните. Вероятност за превалявания има към средата на интервала и в края на месеца, когато ще настава и релативно намаляване на температурите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР