Април с започна с по-високи температури от обичайните и предимно

...
Април с започна с по-високи температури от обичайните и предимно
Коментари Харесай

Какво време ни очаква до средата на април?

Април с стартира с по-високи температури от нормалните и най-вече слънчево време. Но качеството на въздуха беше влошено от високата централизация на прахови частици от Сахара.

Качеството на въздуха ще се усъвършенства, когато в края на седмицата над страната ни премине леден атмосферен фронт със мощен западен вятър

Максималните температури на 1 април ще са най-вече сред 25° и 30°.

На 31 март в 3 ч. преместихме часовниците с час напред

На 2 април през страната ще премине по-студен атмосферен фронт. От Запад на Изток се чакат краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Повишена е вероятността и за градушки. Дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса. Но още веднъж стойностите ще са са по-високи от нормалните за интервала.

Това не е първоаприлска смешка, акцентира климатологът

На 4 април още веднъж предстоят краткотрайни нараствания на облачността. Около обед и следобяд тук-там ще превали и прегърми.

Снимка: btvnovinite.bg

През втората половина от първото десетдневие прогнозата е температурите още веднъж да се покачат. Ще бъде най-вече слънчево, тук-там в равнините и котловините с краткотрайна утринна мъгла.

Снимка: btvnovinite.bg

В началото на второто десетдневие ще бъде относително топло. През интервала 11-15 април се чака на доста места в страната да има превалявания от дъжд. Тогава се обрисува намаляване на температурите. Така те ще се приближат до нормалните за средата на месец април.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР