Април е времето на пролетното почистване, новите начала и новите

...
Април е времето на пролетното почистване, новите начала и новите
Коментари Харесай

Идеалната почивка през пролетта - идеи за дестинации

Април е времето на пролетното разчистване, новите начала и новите пътешествия. Това е идеалното време да пътувате някъде, където в никакъв случай до момента не сте били – времето е топло и прелестно, а почивните дни се струпват към празниците. Ето някои хрумвания къде да отидете:

Евтини дестинации за екскурзия със аероплан из Европа

 



PeterG63 / Pixabay

Докато зимата се трансформира в пролет в швейцарските Алпи, необикновено красивата провинция стартира постепенно да се разпростира в прелестен контрастиращ пейзаж от към момента заснежени върхове, обграждащи зелените ливади и сините езера в долините.

Тъй като ски сезонът завършва и сезонът на туризъм занапред стартира, това е отлично време да посетите, с цел да изпитате цялата алпийска просвета, с обичайните градове и села в района. За да се насладите на най-хубавото от пролетната природа, можете да се возите по известната железница Бернина и да се възползвате от невероятна панорама от големите панорамни прозорци, до момента в който се изкачвате високо в планината.

Най-интересните дестинации в Европа, които можете да посетите с трен
Чудесата на норвежките фиорди


adriandegonda / Pixabay

Образувани в продължение на хиляди години като големи ледници, издълбани канали в скалата, стръмните фиорди, които пресичат пътя си през Норвегия, са внушаващи по мащаб. Плаването през тях е вълшебно преживяване, до момента в който пътуването по долините и надолу до плажовете ви дава същинско чувство за техните епични пропорции.

Те са страхотни места за дейни почивки, с туризъм, катерене и каяк, всички известни действия измежду скалистата природа. Друг, по-спокоен метод да изпитате хубостта им е да се возите на планинска железница, като известната Flamsbana.
Романтична Венеция


Gerhard G. / Pixabay

Изпълнена с ослепителна ренесансова архитектура и пресечена от канали, които кипят от история, Венеция е дестинация като никоя друга. Независимо дали планирате да се насладите на гледките, звуците и миризмите на оживения пазар Риалто, да вдигнете очи към високия таван на базиликата Сан Марко или да разгледате позлатени творби на изкуството в Двореца на дожите, ще бъдете почерпени богато образно в този град.
Елегантният Дунав


Zsolt Tóth / Pixabay

Ако желаете да изпитате културата и грандиозната архитектура на античните градове на Европа, тогава пътуването по река Дунав е идеалният метод да го извършите. Преминавайки през могъщите столици на Унгария, Словакия и Австрия – Будапеща, Братислава и Виена – можете да видите благосъстоянието и елегантността на тези огромни имперски градове зад всеки ъгъл.

Известната просвета на кафенета във Виена и очарователният еврейски квартал я вършат изключително очарователно място за разглеждане, до момента в който силуетът на Будапеща, осветлен през нощта, е незабравима панорама. Докато обикаляте музеите, дворците и концертните зали на тези градове, ще научите за историята на могъщата Австро-Унгарска империя и по какъв начин Виена се трансформира в празненство столица на Европа през 18-ти и 19-ти век.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР